Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

LEACURI DIN GRĂDINĂ: Ciupercile

Publicat:

Ciupercile sunt alimente foarte cautate de vegetarieni, de cei care țin cure de slabire și de un numar mare de consumatori in perioadele de post, avand avantajul ca pot fi gasite in orice perioada a anului. Ciupercile sunt organisme vii care aparțin regnului Fungi, intalnite in toate mediile de viața, dar nu toate sunt comestibile, unele fiind otravitoare. Exista aproximativ 14.000 de specii de ciuperci.
Ciupercile comestibile conțin o serie de nutrienți benefici pentru organismul uman. Acestea includ multe specii de fungi, care sunt fie recoltate din mediul salbatic, fie cultivate. Exista…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum ajuta zațul de la cafea planeta

18:40, 22.05.2024 - Cafeaua matinala ar putea ajuta planeta. Acesta este promisiunea facuta de o universitate australiana ai carei cercetatori au utilizat zatul de cafea intr-un material ce poate fi adaugat la beton pentru a il face sa devina mai rezistent si mai sustenabil, reducand potential si emisiile de gaze cu efect…

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Primul verdict in dosarul crimei din Sibiu. Barbatul care i-a ajutat pe cei pe trei ucigasi ai afaceristului, condamnat la 3 ani cu suspendare

14:30, 19.03.2024 - Ilie Sitariu i-a adapostit in casa lui si i-a dus cu masina la Sibiu pe cei trei barbati acuzati ca l-au ucis, in noiembrie anul trecut, pe Adrian Kreiner. Dupa comiterea crimei, el l-a ajutat sa fuga din tara pe Cosmin Zulean, liderul grupului care e si acum cautat de politie. Acuzat de favorizarea…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

03:45, 02.03.2024 - Un studiu recent al Universitații din Tokyo arata ca peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori in ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrana. Cercetatorii au analizat 13 specii de pești și au constatat ca greutatea lor individuala…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?