Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lacul acid Karîmski, o adevărată capcană a morţii

Publicat:

Lacul Karimski este un lac format intr-un crater in apropierea vulcanului cu acelasi nume, situat in Peninsula Kamceatka, din Rusia. Cu o raza de 5 kilometri, lacul a fost la un moment dat unul dintre cele mai mari lacuri de apa dulce din lume, dar dupa o  eruptie vulcanica gazele toxice au transformat apa lacului intr-unul dintre cele mai mari lacuri cu apa acida. Mii de arbori si animale au disparut dupa teribila eruptie vulcanica, ecosistemul lacului fiind distrus. Normal, nici nu se pune problema unei plimbari romantice cu barca. Pe peninsula Kamceatka se gasesc numerosi vulcani. Pana in 1996,…

Citeste articolul mai departe pe monitoruldegalati.ro…  

Sursa articol: monitoruldegalati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Val de scumpiri ale alimentelor de baza, la nivel mondial. Specialiștii trag un semnal de alarma

11:35, 05.05.2024 - Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din: cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.In luna aprilie a acestui an, acest indice s-a situat…

De ce se inverzește galbenușul oualor fierte. Metoda corecta pentru a avea un galben frumos

09:30, 26.04.2024 - Poate și ție ți s-a intamplat sa fierbi un ou tare și sa descoperi un inel verde in jurul galbenușului atunci cand ai taiat ouale. Bucatarii spun ca este perfect normal ca un inel gri-verzui sa apara in jurul galbenușului de ou fiert. Chiar daca nu arata foarte placut, acesta nu este daunator.De ce…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Conferința științifica „Hierasus – Cercetari arheologice in zona de nord a Moldovei”, ediția a II-a

12:50, 24.04.2024 - Comunicat de presa Conferința științifica „Hierasus – Cercetari arheologice in zona de nord a Moldovei”, ediția a II-a In intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie organizeaza conferința științifica „Hierasus – Cercetari arheologice in zona de nord a Moldovei”,…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

NASA, anunț important despre Eclipsa de Soare. Ce vor face specialiștii maine, 8 aprilie 2024

23:05, 07.04.2024 - Cercetatorii pregatesc o operațiune impresionanta pentru monitorizarea eclipselor solare. In ziua de maine, 8 aprilie 2024, specialiștii NASA vor utiliza avioane și rachete echipate cu tehnologii avansate pentru a studia fenomenul fascinant al unei eclipse totale de soare.

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

Ecologiștii au analizat raspindirea microplasticului in Oceanul Atlantic

04:15, 23.02.2024 - Un studiu realizat de ecologiști spanioli a aratat cum se raspindește microplasticul in Oceanul Atlantic. Specialiștii de la Universitatea Las Palmas de Gran Canaria au menționat ca microplasticul coboara la adincimi de la 200 la 1100 de metri, iar apoi se deplaseaza spre Insulele Canare, scrie "Gazeta.Ru"…


Ce parere ai despre aceasta stire?