Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

King Kong a existat în realitate! Cum arăta şi când a trăit cea mai mare maimuţă din istorie

Publicat:

Gigantopitecul, o maimuța uriașa cu alura de , a disparut de pe suprafața Pamântului în urma cu un milion de ani, din cauza incapacitații sale de a se adapta la schimbarile climatice, susțin oamenii de știința.

Cu o înalțime de 2-3 metri și o greutate ce varia între 200 și 500 de kilograme, gigantopitecul va ramâne, probabil, cea mai mare maimuța din istoria planetei.

Ramașițele de gigantopitec disponibile cercetatorilor — care se reduc în prezent la patru maxilare inferioare și la "sute sau mii de dinți izolați" —…

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

O treime din decesele cauzate de bolile cardiovasculare sint rezultatul unei alimentații nesanatoase

02:35, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea Jena din Germania au descoperit ca aproximativ o treime dintre rezultatele fatale din cauza bolilor cardiovasculare au legatura cu o alimentație nesanatoasa. Rezultatele activitații științifice au fost publicate in revista European Journal of Preventive Cardiology…

Astronomii au detectat, in sfarsit, o exoplaneta telurica ce prezinta o atmosfera

00:41, 16.05.2024 - Astronomii au cautat timp de multi ani planete telurice din afara sistemului nostru solar care sa aiba atmosfera – o caracteristica considerata esentiala pentru posibilitatea de a gazdui viata. Ei bine, se pare ca, in sfarsit, au gasit una. Numai ca aceasta planeta infernala – aparent cu o suprafata…

Premiera cosmica: Agricultura pe luna marcheaza primul pas in colonizarea spațiului

18:20, 08.04.2024 - Pe masura ce misiunea Artemis III se pregatește sa atinga suprafața lunara in 2026, o sera special conceputa va adaposti un experiment de-a dreptul revoluționar. Lintița, cresonul și brassica - trei plante minuscule, dar robuste, vor fi cultivate in condiții extraterestre pentru a testa rezistența vieții…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…


Ce parere ai despre aceasta stire?