Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Justiția în țările UE. Magistrații lucrează sub presiuni politice și economice

Publicat:

Cea mai recenta ediție a „Tabloului de bord” privind justiția in țarile UE releva faptul ca activitatea magistraților ar fi inca afectata de presiunile care se exercita asupra lor. „Tabloul de bord” asupra sistemului de justiție este realizat, in fiecare an, de . Potrivit acestui document, doua sunt principalele motive care ar afecta independența justiției, in opinia cetațenilor. Aceste motive sunt „interferența sau presiunile din cauza unor interese economice” precum și „interferența sau presiunile din partea guvernamentala și a politicienilor”. Cele mai reduse presiuni asupra…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana publica o analiza de țara pentru Romania și alte șase state membre

20:11, 08.05.2024 - Comisia publica o analiza de țara privind convergența sociala pentru șapte state membre in contextul semestrului european. Comisia a publicat o analiza de țara detaliata in domeniul ocuparii forței de munca, al competențelor și al incluziunii sociale pentru Romania, Bulgaria, Estonia, Spania, Italia,…

Suedia reintroduce controlul la frontiera interna de stat. Precizarile MAE

19:55, 08.05.2024 - Ministerul de Externe a transmis miercuri, 8 mai, ca autoritațile suedeze au luat decizia de a reintroduce controlul la frontiera interna de stat timp de 6 luni, in perioada 12 mai-11 noiembrie.Decizia a fost luata ca urmare a evaluarii guvernului suedez, care a constatat inca din toamna trecuta „o…

„Foloseste-ti votul sau altii vor decide pentru tine”. Mesajul videoclipului prin care Parlamentul European promoveaza alegerile din 6 – 9 iunie

10:15, 29.04.2024 - Videoclipul de promovare a alegerilor europarlamentare din 6-9 iunie a fost lansat luni, 29 aprilie, de Parlamentul European (PE). In clipul de patru minute, persoane in varsta din mai multe țari le transmit tinerilor ca libertatea și democrația nu sunt un dat și „se pot pierde foarte repede”, relateaza…

Suntem campionii UE la inflație. Martie, a treia luna la rand in care Romania a avut cea mai mare inflație din Uniunea Europeana

17:11, 17.04.2024 - Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna martie pana la 2,6%, de la un nivel 2,8% in februarie si unul de 3,1% in ianuarie, insa Romania este, pentru a treia luna la rand, tara cu cea mai ridicata inflatie din blocul comunitar, arata datele publicate miercuri de Eurostat.In luna…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

18:30, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Comisia Europeana: Bulgaria si Romania intra in spatiul Schengen! Controalele la frontierele aeriene si maritime interne vor fi eliminate

14:15, 30.03.2024 - Pe 31 martie, Bulgaria si Romania devin state membre ale spatiului Schengen: normele Schengen inclusiv cele referitoare la eliberarea vizelor Schengen se vor aplica in ambele tari, iar controalele la frontierele aeriene si maritime interne vor fi eliminate.Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene,…

Probleme pentru Google. Zeci de grupuri media din mai multe țari și-au unit forțele pentru a o da in judecata / Miza este uriașa

08:35, 29.02.2024 - Google, parte a grupului Alphabet, este data in judecata pentru de 2,1 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) de catre 32 de grupuri media, inclusiv Axel Springer si Schibsted, acestea sustinand ca au suferit pierderi din cauza practicilor companiei in publicitatea digitala, transmite Reuters, scrie…

Cați europarlamentari va avea Romania in 2024?

13:45, 20.02.2024 - In septembrie 2023, eurodeputații au aprobat decizia Consiliului European de a crește cu 15 numarul de locuri in Parlamentul European, de la 705 la 720 pentru legislatura 2024-2029. Numar de locuri pe țari pentru alegerile din 2024: Germania – 96 Franța – 81 Italia – 76 Spania – 61 Polonia – 53 Romania…


Ce parere ai despre aceasta stire?