Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Jumătate dintre pacienţii diabetici dezvoltă neuropatie. Cum o prevenim? Cum o recunoaştem?

Publicat:

50% dintre pacientii cu diabet zaharat dezvolta neuropatie periferica diabetica, o afectiune tradata prin amorteli sau furnicaturi la nivelul membrelor, slabiciune musculara si care, uneori, poate degenera in complicatii. Din cauza frecventei ridicate, pacientii cu diabet zaharat de tip 2 ar trebui sa mearga la o evaluare neurologica precoce, transmite dr. , medic neurolog la , Si pacientii cu diabet de tip 1 pot fi afectati. Ce este neuropatia periferica si cum se manifesta? Dr. Ninoiu explica: „Neuropatia periferica reprezinta consecinta afectarii sistemului…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tinitus: ce este și cum sa il previi

18:41, 02.04.2024 - Deși nu are neaparat o semnificație patologica grava, tinitusul este un simptom are se poate dovedi debilitant și profund deranjant. Citește in continuare pentru a descoperi cum se manifesta acesta, ce alte semne il pot insoți, care sunt cele mai frecvente cauze care il pot determina și ce opțiuni de…

Cauzele ulcerului perforat

11:10, 01.04.2024 - Ulcerul gastric este similar unei rani deschise ce apare la interiorul stomacului sau al primei parți a intestinului subțire. Atunci cand leziunea strabate toate straturile organului respectiv, depașind practic limita tractului digestiv, vorbim despre ulcerul perforat. Astfel de situații au o gravitate…

Actualitate medicala/ EMA avizeaza prima monoterapie orala pentru hemoglobinuria paroxistica nocturna

01:00, 28.03.2024 - Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat acordarea unei autorizatii europene de introducere pe piata pentru Fabhalta, prima monoterapie orala pentru pacientii adulti cu hemoglobinurie paroxistica nocturna (HPN) care sufera de anemie hemolitica, o boala genetica rara a sangelui care distruge…

7 probleme comune ale centralelor termice

15:50, 14.03.2024 - Defecțiunile aparaturii utilizate pentru a ne asigura confortul zilnic pot fi o mare sursa de frustrare. Insa dintre toate aceste echipamente, problemele aparute la centrala termica sunt catastrofale și ne complica mult existențele. Acesta este și motivul pentru care ne-am gandit ca in acest articol…

Care sunt semnele și simptomele care anunța complicații pulmonare și care este tratamentul

09:01, 05.03.2024 - Pacienții care au trecut printr-o pneumonie au nevoie de monitorizare pentru evitarea complicațiilor. Care sunt semnele și simptomele care anunța complicații pulmonare și care este tratamentul discutam cu dr. Catalina Trifan, medic primar medicina interna.

Afecțiunile genunchiului. Care sunt cele mai frecvente, din ce cauze apar și cum pot fi prevenite 

16:46, 26.02.2024 - Genunchiul, implicat in mișcarile piciorului și esențial pentru activitațile cotidiene, este expus, la fel ca orice alta articulație a corpului uman, la diverse afecțiuni care pot deteriora calitatea vieții individului. Fiind una dintre cele mai mari și mai complexe articulații, genunchiul poate fi…

Medicii de pe ambulanța au incercat sa-l resusciteze pe Navalnii timp de peste o jumatate de ora inainte de a muri

17:30, 16.02.2024 - Un echipaj de ambulanța a incercat sa il resusciteze pe opozantul rus incarcerat Aleksei Navalnii timp de peste o jumatate de ora, au declarat vineri, 16 februarie, reprezentanții spitalului municipal din orasul Labitnangi pentru agenția rusa de stat RIA Novosti, conform CNN."Medicii care au sosit la…

Intervenții in boala arteriala periferica

13:10, 14.02.2024 - Pacienții cu boala arteriala periferica au un flux sanguin insuficient la nivelul țesuturilor. Revascularizarea in aceste cazuri presupune și o procedura de Bypass despre care ne vorbește astazi dr. Bogdan Munteanu, medic primar Chirurgie cardiovasculara.


Ce parere ai despre aceasta stire?