Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Îți place carnea la grătar? Vezi cum trebuie gătită pentru a te feri de cancer

Publicat:


Potrivit oamenilor de știința din , metoda prin care pregatim carbunii pentru gratar poate contamina carnea cu substanțe chimice periculoase care pot duce la apariția cancerului.

&"În timp ce gatim mâncarea, grasimea se topeste, ajunge pe carbuni si produce fum. Acest fum contamineaza carnea cu nitrosamine, substante chimice cancerigene. Daca aveti de gând sa faceti gratar atunci asigurati-va ca aveti carbunii pregatiti si ca acestia nu mai scot fum, alegeti carne cu putine grasimi pe care sa o gatiti bine, dar sa nu o lasati prea mult pe gratar&", a explicat…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

Sunatoarea, arma cu doua taișuri

06:05, 08.05.2024 - Ca urmare a unei relații fizice, chimice sau fiziologice intre un medicament și un aliment, supliment nutritiv sau o simpla planta medicinala pot aparea diverse influențe dorite sau nedorite. Deși interacțiunile medicament-alimente cel mai relevant clinic nu se limiteaza strict la cele cu sucul de grapefruit…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Oamenii de știința au risipit mitul precum ca nu poate fi obținuta o recolta buna fara produse chimice 

05:55, 02.04.2024 - Afirmația conform careia nu poate fi obținuta o recolta buna fara utilizarea produselor chimice este un mit. Pina in 2025, piața produselor ecologice va reprezenta intre trei și cinci procente din piața mondiala a tuturor produselor agricole, prognozeaza experții. Produsele organice sint cele care sint…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Paine cu gust si proprietati de carne, ultima inventie brevetata la Galați

05:05, 13.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, noteaza Agerpres.…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?