Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un studiu genetic dezvăluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

Publicat:

Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia noastra, Homo sapiens, aparuta in Africa in urma cu aproximativ 300.000 de ani, a transmis Agenția Reuters, preluata de Agerpres. Cercetatorii au secventiat genomurile a 39 de soiuri de cafea arabica, inclusiv cele ale unui specimen din secolul al XVIII-lea, pentru a crea genomul de cea mai buna…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

In cat timp trebuie sa bem cafeaua dupa preparare. Cate ore iși pastreaza prospețimea

12:51, 02.05.2024 - Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi la nivel global, fiind consumata zilnic de milioane și milioane de oameni din intreaga lume. Pentru foarte mulți dintre noi, bucuria unei cești cu cafea proaspat preparata este un ritual matinal esențial sau o pauza binevenita in cursul zilei. Este bautura…

Studiu: Cafeaua ta de dimineața poate avea peste jumatate de milion de ani. Șapte boabe, la baza cuceririi globale

15:05, 16.04.2024 - Cafeaua folosita astazi provine dintr-o specie care a aparut in urma cu aproximativ 600.000 de ani, potrivit unui studiu publicat de cercetarori, luni, 15 aprilie, in revista Nature Genetics, potrivit AP.Studiul a fost realizat de oameni de știința de la Universitatea din Buffalo, inclusiv decercetatori…

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Agricultura, de la tractor la drona. Tehnologie ca-n filmele SF la Facultatea de Agronomie din Iași

06:36, 17.03.2024 - Pentru agricultura de precizie, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași apeleaza la drone. Acestea indica stadiul de vegetație, zonele imburuienate și identifica daunatorii

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Rezultatele celui mai amplu studiu postvaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinarea?

08:55, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?