Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Cafeaua ta de dimineață poate avea peste jumătate de milion de ani. Șapte boabe, la baza cuceririi globale

Publicat:
Studiu: Cafeaua ta de dimineață poate avea peste jumătate de milion de ani. Șapte boabe, la baza cuceririi globale

Cafeaua folosita astazi provine dintr-o specie care a aparut in urma cu aproximativ 600.000 de ani, potrivit unui studiu publicat de cercetarori, luni, 15 aprilie, in revista Nature Genetics, potrivit AP.Studiul a fost realizat de oameni de știința de la Universitatea din Buffalo, inclusiv decercetatori de la Nestle, companie care deține mai multe marci de cafea.Utilizand gene de la plantele de cafea din intreaga lume, specialiștii au realizat un arbore genealogic pentru cel mai popular tip de cafea din lume, cunoscut de oamenii de știința sub numele de „arabica".In speranța de a afla mai multe…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Licitatii publice: Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrarile in regim de urgenta la sediul Muzeului de Arta Populara din Constanta (DOCUMENT)

16:41, 27.04.2024 - Ca urmare a sesizarii Muzeului de Arta Populara Constanta nr. 1776 21.11.2023, inregistrata la Consiliul Judetean Constanta sub nr. 41076 21.11.2023, cu privire la avariile care au afectat cladirea in timpul intemperiilor meteo din zilele precedente, s a deplasat pe teren o echipa din partea Consiliului…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Expozitie de fotografie Praguri, a artistei Iris Maria Tusa, la Muzeul Ion Jalea Constanta

12:31, 26.03.2024 - "Privim lumea o data, in copilarie. Restul este amintire."ndash; Louise Elisabeth Gluuml;ck Avem placerea sa va invitam la vernisajul expozitiei de fotografie "Praguri" a artistei Iris Maria Tusa. Vernisajul va avea loc joi, 28 martie, incepand cu ora 15:00 la Muzeul "Ion Jalea".Expozitia este curatoriata…

Semnal de alarma: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile in varsta sunt cele mai expuse riscului

06:06, 04.03.2024 - O descoperire recenta evidențiaza o conexiune alarmanta intre poluarea atmosferica și creșterea numarului de sinucideri. Studiul arata ca, odata cu intensificarea poluarii, crește și incidența sinuciderilor, aceasta tendința fiind mai accentuata printre femeile mai in varsta decat se anticipase. Deși…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Ministrul Transporturilor a anunțat ca a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani – Suceava al autostrazii A7

17:01, 16.02.2024 - Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri ca Studiul de Fezabilitate al Autostrazii Pașcani-Suceava a fost aprobat in Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Sorin Grindeanu a precizat ca aceasta decizie marcheaza un pas…

Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului”, de Ziua Naționala a Lecturii

19:05, 12.02.2024 - Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului” de Ziua Naționala a Lecturii, joi, 15 februarie 2024, incepand cu ora 17. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului și va fi moderat de Laura Bercean, intr-o discuție participativa cu Alexandra Ilnițchi-Ardelean, autoarea catalogului,…

Sondaj: Aproape jumatate din populația țarii crede ca lucrurile merg intr-o direcție greșita

16:00, 01.02.2024 - 49.5% de moldoveni considera ca Republica Moldova se indreapta intr-o direcție greșita. Cel puțin asta arata datele unui sondaj de opinie realizat de compania iData. Totodata, potrivit aceluiaș sondaj 39.5% vad o direcție corecta, iar 11.0% sint indeciși. Studiul, realizat intre 26 și 30 ianuarie 2024,…


Ce parere ai despre aceasta stire?