Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

“Istoria Imperii Rosiene” (Istoria Imperiului Rus), exponatul lunii iulie, la Muzeul Județean

Publicat:

Eveniment “Istoria Imperii Rosiene” (Istoria Imperiului Rus), exponatul lunii iulie, la Muzeul Județean iunie 30, 2023 12:29

Muzeul Judetean Teleorman, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Teleorman, prezinta in luna iulie un nou exponat in cadrul ciclului expozitional “”. Este vorba de lucrarea “Istoria Imperii Rosiene” (Istoria Imperiului Rus), aparuta la Iași in anul 1833, fiind tiparita in privilegiata Tipografie a “Albinei”.

“Lucrarea este o traducere in limba romana realizata de , dupa o lucrare alcatuita de ,…

Citeste articolul mai departe pe ziarulteleormanul.ro…  

Sursa articol: ziarulteleormanul.ro


Stiri pe aceeasi tema

6 mai, ziua in care a murit Lucian Blaga. Marele scriitor nu a vorbit pana la varsta de patru ani. Zvonurile despre Premiul Nobel

00:05, 06.05.2024 - Data de 6 mai este ziua in care s-au stins doi scriitori de renume - Lucian Blaga și Lyman Frank Baum, autorul carții „Vrajitorul din Oz”. De asemenea, la aceasta data a fost finalizata constructia Bisericii „Trei Ierarhi” din Iasi, ctitorita de Vasile Lupu, domn al Moldovei.

Premierul Ciolacu s-a ales cu plangere pentru discriminare. George Simion, reacție halucinanta dupa derapajul premierului: "Nu este moldovean, probabil e rrom"

12:36, 29.04.2024 - Plangerea la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii i-a fost depusa lui Marcel Ciolacu de liderul filialei municipale Iasi a USR, deputatul Filip Havarneanu, pe motiv de jignire a locuitorilor din regiunea Moldovei.Acesta a declarat ca premierul trebuie sa fie amendat pentru discriminare si ca și…

Astazi se implinesc 185 de ani de la nașterea primului rege al Romaniei, Carol I

10:00, 20.04.2024 - Carol I, primul rege al Romaniei (domnitor 10 mai 1866-10 mai 1881; rege 10 mai 1881-27 sept. 1914), s-a nascut la Sigmaringen (sudul Germaniei), la 8/20 aprilie 1839, sub numele de Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig, fiind cel de-al doilea fiu al printului Karl Anton von Hohenzollern-Sigmaringen…

Etnologii Silvia și Ion H. Ciubotaru au lansat, la Iași, Țesaturi și broderii decorative din Moldova

08:50, 06.04.2024 - La 3 aprilie a.c., incepand cu ora 13:30, la Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei, am participat la prezentarea volumului Țesaturi și broderii decorative din Moldova. Studiu introductiv și corpus de documente, semnat de catre etnologii ieșeni Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru,…

Micro-expoziție „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”: Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor”

12:35, 13.03.2024 - Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor” este un obiect de patrimoniu important din colecțiile Muzeului Unirii din Iași care a fost selectat pentru a fi prezentat in cadrul unei noi micro- expoziții din seria „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”, in contextul implinirii…

S-a deschis primul spital gratuit pentru sarmani, construit de un preot: Poarta numele unei mame care nu s-a putut trata la timp

17:50, 08.03.2024 - A fost inaugurat primul spital social din tara construit din donatii - Clinica Veronica. Spitalul din Iași destinat sarmanilor este inițiativa preotului Dan Damaschin. Clinica "Veronica", primul spital social din tara construit din donatii, destinat mamelor si copiilor saraci, a fost inaugurata vineri,…

IAȘI: Evenimentul de lansare a aplicației MuzeAR

11:50, 26.02.2024 - Centric_XR_MuseumAppLaunch_RollUp_2024 Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași in calitate de beneficiar al proiectului „Palatul Culturii AR”, implementat de Asociația Toți Pentru Unul, impreuna cu Centric It Solutions (partener inovație) și BCR (in calitate de sponsor oficial), anunța organizarea…

Statuia cu șapte capete care i-a isterizat pe ieșeni: „Oglindește cu fidelitate multitudinea de fețe pe care ni le-ați aratat”

15:50, 21.02.2024 - Timp de 30 de zile, la Iași este celebrata „Luna Sculptorilor Romani”. Astfel, pe strazile din capitala Moldovei au aparut mai multe opere de arta, iar unele dintre ele au starnit adevarate controverse in randul ieșenilor


Ce parere ai despre aceasta stire?