Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Investitorii în energie și publicul vor ști exact câți MW noi se pot instala în România și unde. Ordin ANRE

Publicat:

(e-nergia.ro) O noua reglementare a ANRE, aflata deocamdata la stadiu de proiect, va obliga Tanselectrica sa publice periodic capacitatea care poate fi instalata și racordata la rețelele de inalta tensiune, atat la nivelul operatorului de transport, cat și al celor de distribuție. ANRE a emis in acest sens “Procedura privind determinarea capacitații disponibile […] in energie și publicul vor ști exact cați MW noi se pot instala in Romania și unde. Ordin ANRE apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șeful Wind Europe la București: Dezvoltarea proiectelor eoliene și solare va trebui, legal, sa fie prioritara pentru interesul public și in Romania, din vara

11:40, 04.03.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Pana la 30 iunie, și Bucureștiul trebuie sa implementeze legislația UE prin care proiectele in regenerabile sa fie declarate ca prioritare pentru interesul public. “Guvernul Romaniei trebuie sa implementeze toate aceste reguli noi europene pana la 30 iunie 2024. Din acel moment…

Hidroelectrica. Punctele slabe și amenințarile la adresa cele mai profitabile companii din Romania

14:35, 02.03.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Planul de afaceri pe urmatorii patru ani al Hidroelectrica, votat recent de acționari, conține și așa-numta analisa SWOT (punctele tari, slabe, oportunitațile și amenințarile) a companiei care a inregistrat in 2023 cel mai mare profit din Romania, cel mai probabil. Iata analiza…

Claudia Griech, director general E.ON Energie: In cinci ani, jumatate de milion de romani vor avea panouri fotovoltaice

14:06, 28.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) In condițiile in care ultimele statistici ale ANRE aratau ca la finalul anului trecut erau 110.000 de prosumatori in Romania, Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie, estimeaza ca, in cinci ani, se va ajunge la pragul de jumatate de milion. “Daca este sa ma uit la…

Se schimba legislația de plafonare a prețurilor la gaze și energie electrica, principalele modificari

12:40, 27.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Legislația de plafonare a prețurilor la energie electrica și gaze, cu ramificații in funcționarea piețelor de energie electrica și gaze, ar urma sa fie modificata substanțial, potrivit unui draft de Odonanța de Urgența consultat de noi. Va prezentam mai jos principalele modificari,…

Tranzacție-surpriza pe piața de energie: Nuclearelectrica, firma statului, a vandut energie cu livrare in 2025, dupa ce se ridica plafonarea, la un preț peste cel reglementat de acum

13:20, 15.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Nuclearelectrica, unul dintre marii producatori de energie electrica din Romania, controlat de stat, a reușit sa surprinda piața reușind sa vanda energie electrica cu livrare in anul 2025, la prețul de 460 de lei/MWh. Nuclearelectrica a plasat joi pe piața de contracte bilaterale…

Producatorii de electricitate din Romania sunt obligați sa vanda in continuare energie Republicii Moldova la prețul de 450 de lei/MWh, daca li se cere

13:10, 14.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Guvernul prelungește obligativitatea impusa producatorilor romani de a incheia contracte directe pentru vanzarea de energie electrica Moldovei la prețul de 450 de lei/MWh, daca situația o va impune, pe motiv ca Republica Moldova s-ar putea confrunta cu lipsa energiei de la…

Incertitudinea naște monștri pe piața de energie: Un furnizor vine cu un preț uriaș, de 7 lei/kWh, pentru populație, dupa ce expira plafonarea

14:05, 08.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Un furnizor de energie electrica a venit cu un preț gigantic, de 7.000 de lei/MWh, care ar urma sa fie in vigoare dupa ce prețul plafonat nu se va mai aplica in oferta sa facuta clienților casnici, iar acest exemplu ilustreaza incertudinea care planeaza asupra viitoarelor prețuri…

Ce ar insemna impunerea unei taxe de carbon pentru locuințele din Romania, pe care a recomandat-o FMI. Cat am plati in plus

14:15, 05.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Una dintre recomandarile Fondului Monetar Internațional pentru Guvernul Romaniei vorbește despre introducerea unei taxe pe carbon in sectoarele transporturilor si constructiilor. Cat ar urma sa platim in plus a calculat Asociația Energia Inteligenta O taxa de carbon in sectorul…


Ce parere ai despre aceasta stire?