Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Inteligența artificială care își dă seama dacă suferi de depresie

Publicat:

Cercetatorii de la Laboratorul de Inteligența Artificiala și Știința a Computerelor de la of Technology au dezvoltat un algoritm care poate sa ușureze procesul de depistare a acestei boli psihice. Aceștia au invațat o inteligența artificiala sa depisteze simptomele depresiei cu ajutorul datelor text și audio adunate in urma a 142 de interviuri cu pacienți (pacienți din care 30% fusesera diagnosticați cu depresie). Cercetatorii au incercat sa se concentreze nu doar pe cuvintele cheie folosite de pacienți, ci și pe tonul vocii acestora. Tocmai acest lucru a adus succesul…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

„Laboratorul curiozitații” la Palatul Culturii din Iași. Camelia Cojan la ”Pulsul zilei”, cu Mihai Florin Pohoața – 21.3.2024.

10:55, 21.03.2024 - In perioada 20 martie – 26 aprilie, de miercuri pana duminica, din ora in ora in intervalul 9:00-17:00,  elevii insoțiți de cadre didactice sau de parinți sunt invitați la tururile ghidate prin expoziția de știința interactiva „Laboratorul curiozitații”, deschisa in cadrul Palatului Culturii din Iași,…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Cercetatorii au identificat patru modele majore de somn. Cum ne afecteaza acestea sanatatea pe termen lung

17:20, 16.03.2024 - Un studiu realizat de cercetatorii de la Penn State University a identificat 4 modele majore de somn și a demonstrat impactul semnificativ al somnului deficitar asupra sanatații, pe termen lung, scrie Mediafax. Cercetatorii au analizat datele de la 3.700 de participanți, notand obiceiurile lor de…

IAȘI: „Laboratorul curiozitații”: sa descoperim știința interactiv și distractiv

12:30, 13.03.2024 - Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, in parteneriat cu „Doti”, invita copiii in „Laboratorul curiozitații”, expoziție de știința interactiva derulata in perioada 20 martie – 26 aprilie 2024, de miercuri pana duminica, la Palatul Culturii Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei.…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…


Ce parere ai despre aceasta stire?