Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Insuficienţa respiratorie în COVID-19 nu este declanşată de ''furtuna de citokine'' la majoritatea pacienţilor (studiu)

Publicat:

Un studiu realizat de oameni de stiinta de la Facultatea de Medicina din cadrul din St. Louis si Spitalul de . Jude din Memphis, Tennessee, sugereaza ca doar 4% dintre pacientii diagnosticati cu boala COVID-19 prezentau niveluri ridicate de molecule imunitare ce declanseaza asa-numita "furtuna de citokine", informeaza Xinhua.

Cercetatorii au analizat celule si molecule imunitare prezente in probe de sange recoltate de la 168 de pacienti diagnosticati cu boala COVID-19, 26 de pacienti cu gripa sezoniera si 16 persoane sanatoase. Probele au fost…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sectorul 4 a demarat lucrarile de construire, de la zero, a Centrului de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei

15:36, 10.04.2024 - Noul centru de specialiate, ce va funcționa in subordinea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” va fi edificat in Calea Șerban Voda  nr. 189. La finalul lucrarilor tocmai incepute, instituția va deveni un reper, un model de structura spitaliceasca  ce va indeplini toate cerințele europene…

Noi detalii in cazul crimei de la Timisoara: Studenta ucisa s-a luptat pentru viața ei. Agresorul avea zgarieturi pe fața

14:15, 25.03.2024 - Studenta de la Facultatea de Medicina din Timisoara, in varsta de 21 de ani, a murit dupa ce iubitul ei, student si el atat la Facultatea de Medicina, cat si la Facultatea de Teologie, un tanar de 23 de ani, a lovit-o de aproximativ 30 de ori cu un cutit. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul…

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…

Descoperirea momentului in lumea medicala: Cancerul intestinal poate fi invins de o proteina a sistemului imunitar

06:25, 29.01.2024 - Cercetatorii din Australia au identificat o proteina a sistemului imunitar care poate fi manipulata pentru a contribui la invingerea cancerului intestinal, informeaza Xinhua.Intr-un studiu publicat sambata, cercetatorii dintr-o echipa de la Australian National University (ANU) au descris modul in…


Ce parere ai despre aceasta stire?