Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

INEDIT – Lumea lui Aladin, la Arhivele Bistrița-Năsăud: „Contribuția arabilor la dezvoltarea științei în general a fost enormă”

Publicat:

O inedita expoziție cuprinzand obiecte și documente ale culturii arabe va fi inaugurata saptamana viitoare, la Arhivele Naționale Bistrița-Nasaud.  „Contribuția știintei arabe la dezvoltarea științei in general a fost enorma. Arabii au fost transmițatorii, și in multe cazuri chiar salvatorii, științei grecești pe care au continuat-o și au dezvoltat-o timp de peste 5 secole. In orașul Toledo, grupul așa numiților traducatori toledani au facut cunoscute pentru prima data lumii occidentale scrierile lui Euclide, Ptolemeu, Hipocrate, traduse din araba in latina. Doar unui singur traducator – Gherardo

Citeste articolul mai departe pe bistriteanu.ro…  

Sursa articol: bistriteanu.ro


Stiri pe aceeasi tema

PRO-VERB: Cine se amesteca intre tarate il mananca porcii…

09:10, 26.04.2024 - Cine se amesteca intre tarate il mananca porcii – ne spune un proverb care ne face sa ne cerem inca odata scuze porcilor care sunt animale utile, cuminți și curate. Care au doar defectul ca nu pot privi cerul… Se spune adesea despre un cetațean care exagereaza cu statul in bufet ca bea ca un porc. Și…

Laura Codruța Kovesi, prezenta la Universitatea de Vest din Timișoara pentru o conferința inedita (foto)

12:30, 04.04.2024 - Seria de evenimente prin care Universitatea de Vest din Timișoara marcheaza 80 de ani de la inființare cuprinde și o conferința a carei invitata speciala a fost Laura Codruța Kovesi, primul procuror-șef al Parchetului European (European Public Prosecutor Office – EPPO). Evenimentul care a avut loc astazi,…

BISTRIȚA: Conferința susținuta de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador in Washington și membru corespondent al Academiei Romane

12:30, 02.04.2024 - Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „Romania are viitor”. Evenimentul are loc in Sala mare a Primariei Bistrița, iar intrarea este libera. Inca o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, in sala mare a Primariei.…

FOTO – Iarna in toata splendoarea, in Munții Țibleș: Cum se vede lumea de la aproape 2000 de metri

09:05, 23.03.2024 - Fotograful Gavrila Albert ne surprinde și in acest weekend cu spectaculoase fotografii, realizate ieri, in Munții Țibleș. Pasionatul drumeț fotograf a parcurs un traseu de aproape 12 kilometri, petrecand cateva ore bune pe varfurile Bran și Țibleș. A ajuns la inalțimea de 1839 de metri, iar imaginile…

Se reaprinde scandalul intre olteni, chiar inainte de FCU Craiova - CS Universitatea » Ce solicitare s-a trimis la OSIM: „Va fi o surpriza pentru toata lumea”

19:45, 06.03.2024 - Disputele pentru marcile Universitații Craiova continua in Banie. Lorena, fiica regretatului Ilie Balaci, a solicitat la OSIM inregistrarea marcii „Craiova Maxima”, titulatura de rezonanța pentru toata suflarea alb-albastra. FCU Craiova - Universitatea se joaca duminica, 10 martie, de la 20:45 pe stadionul…

Echipa de robotica TehnoZ de la Colegiul „Zinca Golescu” – expoziție inedita la Galeria de Arta

17:46, 26.02.2024 - Galeria Naționala de Arta Naiva și echipa de robotica TehnoZ de la Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu” organizeaza marți, 27 februarie, ora 13.00, prima expoziție interactiva in AR dedicata in intregime artei. Realitatea Augmentata este o experiența interactiva ce combina elemente din lumea reala…

Descoperire extraordinara in lumea științei: 'Am descoperit un obiect care pana acum nu a fost recunoscut pentru ceea ce este'

03:05, 22.02.2024 - Este un quasar - nucleul luminos al unei galaxii care este alimentat de o gaura neagra gargantuesca, cu o masa de 17 miliarde de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru. Cunoscut sub numele de J0529-4351, puterea obiectului a fost confirmata de observațiile efectuate de Very Large Telescope din Chile,…

Doi cercetatori germani arunca bomba in lumea științei: declara ca au gasit dovezi ca timpul a fost dat inapoi

03:00, 15.02.2024 - De-a lungul vremii, ideea de calatorie in timp a fascinat imaginația umana, ramanand insa o tema specifica literaturii de science fiction. Totuși, recent, cercetatorii au realizat o descoperire epocala care indica posibilitatea reala a calatoriei in timp, cel puțin la nivelul particulelor microscopice,…


Ce parere ai despre aceasta stire?