Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Industria viticolă românească s-a dezvoltat în 2023. Numărul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Publicat:
Industria viticolă românească s-a dezvoltat în 2023. Numărul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania iși continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de . De asemenea, producția de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, deși a provenit de pe o suprafața totala de vița-de-vie ușor redusa fața de anii trecuți. Anul acesta, la sfarșitul lunii ianuarie, lista cramelor autorizate pentru producerea vinurilor cu Denumire de (DOC), Indicație Geografica (IG) sau a vinurilor varietale a ajuns la 473, de la 422, cate erau inregistrate in aprilie 2023. Soiurile locale,…

Citeste articolul mai departe pe agro-business.ro…  

Sursa articol si foto: agro-business.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul European adopta reforma pieței energiei electrice din Uniunea Europeana

16:00, 11.04.2024 - Comunicat de la Biroul de presa al PE – Piața energiei electrice din UE va fi mai accesibila și mai stabila – „Contracte pentru diferența” pentru a incuraja investițiile in energie – Consumatorii vulnerabili vor fi protejați fața de intreruperea energiei electrice – UE va putea declara o criza a prețurilor…

(P) Consumatorii romani continua sa economiseasca bani la imbracaminte și incalțaminte – retailerii ii atrag cu coduri de reduceri in 2024

10:45, 28.03.2024 - Piața voucherelor de reducere a crescut incepand cu 2019 și pana in 2024 cu 35.80%. Aceasta creștere se datoreaza faptului ca nivelul interesului pentru reduceri in randul consumatorilor a ajuns la 88%. Valoarea de piața a acestui segment este estimata la 6.1 miliarde Euro.

Primele roșii romanești din acest an, in piețe. Prețul unui kilogram de tomate autohtone crescute in sol

13:00, 12.03.2024 - In cateva zile, vor aparea pe piața primele roșii romanești crescute in sol. In solariile celui mai mare producator din Buzau, primele tomate sunt deja coapte, insa vor ajunge in piața cu un preț pe masura. Asta pentru ca spațiile de producție au fost inc

Descopera care sunt diferentele dintre produsele fara gluten și cele cu gluten

17:15, 28.02.2024 - Cu toții am auzit de trendul fara gluten care a invadat piața alimentara in ultimii ani. Este o alegere de stil de viața sau o necesitate pentru sanatate? Exista numeroase mituri despre gluten și produsele fara gluten, iar acum este momentul sa le demontam. Unul dintre miturile comune este ca produsele…

Amenzi record date de ANRE furnizorilor de energie. Care este cea mai mare sancțiune, pentru practici de manipulare a pieței

12:00, 15.02.2024 - Amenzi record date de ANRE furnizorilor de energie. Care este cea mai mare sancțiune, pentru practici de manipulare a pieței Autoritatea Naționala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a amendat patru operatori pe piața de energie, dupa controale. Sancțiunile sunt, in total, de peste jumatate…

Austria si-a inmultit eforturile destinate reducerii dependentei de livrarile de gaz rusesc

19:16, 12.02.2024 - Austria incearca sa adopte mai multe masuri radicale, inclusiv rezilierea contractului pe termen lung prin care OMV cumpara gaze de la Gazprom. Mișcarea apare in contextul in care Viena importa cantitați uriașe de gaz rusesc, dar și in conditiile in care Rusia nu pare sa cedeze in razboiul din Ucraina,…

Banca Transilvania cumpara afacerile din Romania ale grupului maghiar OTP. Care este valoarea tranzacției

20:20, 09.02.2024 - Banca Transilvania va plati 347,5 milioane euro pentru a cumpara afacerile OTP Bank, sub valoarea fondurilor proprii ale grupului maghiar, de 400 de milioane de euro, de la care au pornit negocierile dintre cele doua parți, relateaza publicația economica profit.ro.Consiliul de administrației al bancii…

Codirlașu, CFA: In Europa nu mai apare nicio banca noua. Consumatorii platesc mai mult cand nu exista concurența

06:35, 08.02.2024 - Piața bancara europeana este extrem de bine reglementata, un lucru ce a dus la o stabilitate a instituțiilor financiare, dar și la o scadere a concurenței. Adrian Codirlașu, vicepreședintele CFA Romania, spune ca efectul acestor reglementari este acela...


Ce parere ai despre aceasta stire?