Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Incredibil. UE vrea să interzică maşinile cu motoare pe motorină

Publicat:

Pe langa automobile, toate utilajele industriale si comerciale folosesc motorina, scrie b1tv.ro. Cu toate acestea, UE doreste sa interzica motorizarile diesel. Chiar daca emisiile de dioxid de carbon sunt mai mari in cazul masinilor pe benzina, emisiile cele mai nocive pentru sanatatea umana se regasesc la evacuarile vehiculelor pe motorina. Motoarele diesel emit cantitati extrem de mari de pulberi nocive, printre care hidrocarburi si oxizi de azot. Acestea sunt transmise in atmosfera sub forma unor particule in suspensie. Odata ajunse in plamani, pot cauza o serie de boli extrem de grave.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

UE a luat decizia: cand dispar mașinile diesel

19:20, 20.04.2024 - A fost anunțata data limita pana cand mașinile dotate cu motoare diesel mai pot circula in Uniunea Europeana. UE dorește introducerea unor masuri extrem de dure in ceea ce privește combustibilii fosili. Au fost adoptate noile norme Euro 7 de catre Parlamentul European, care vor intra in vigoare din…

Breaking: Alexandru Rafila a fost reclamat la Parchetul European: E acuzat ca ar fi sifonat bani catre OMS

19:25, 02.04.2024 - Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o sesizare oficiala la Parchetul European si la Directia Nationala Anticoruptie cu privire la contractul de consultanta, in valoare de 20 de milioane de euro, incheiat de catre ministrul PSD al Sanatatii, Alexandru Rafila, in mod discretionar, din fondurile alocate…

Peste un miliard de persoane la nivel global sunt obeze, potrivit unui studiu OMS

11:00, 01.03.2024 - Peste un miliard de persoane la nivel global sunt considerate in prezent obeze, afectiune asociata cu un risc crescut pentru numeroase probleme de sanatate, potrivit unor estimari actualizate realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si de un grup international de cercetatori, informeaza Reuters.…

Falimentul masinilor electrice? Motoarele pe benzina si pe motorina s-au intors in forta. Motivul tine de o decizie a statelor europene

10:00, 24.02.2024 - Mașinile cu motoare cu ardere interna revin in preferințele soferilor, in defavoarea autoturismelor electrice, conform unui studiu „Deloitte 2024 Global Automotive Consumer”. Masinile cu motoare pe benzina si pe motorina revin pe crestere in preferintele consumatorilor din anumite piete, respectiv SUA…

Guvernul adopta Strategia Naționala Anti-Doping pentru perioada 2024-2027

19:30, 22.02.2024 - Lupta impotriva dopajului se intensifica prin implementarea unui plan de acțiune aprobat in ședința de azi a Guvernului. Guvernul Romaniei a adoptat astazi Hotararea privind aprobarea Strategiei Naționale Anti-Doping pentru perioada 2024-2027 și a Planului de acțiune pentru implementarea acesteia. Documentul,…

Cei mai periculoși indulcitori artificiali

17:11, 19.02.2024 - In ultimii ani tot mai mulți specialiști au ridicat semne de intrebare cu privire la efectele pe termen lung ale consumului de indulcitori artificiali. Iata cațiva dintre indulcitorii despre care unele studii au sugerat potențiale riscuri pentru sanatate atunci cand sunt consumați in cantitați mari…

Prima țara din lume care interzice mașinile pe benzina și motorina este din Africa. Nu neaparat din rațiuni ecologice

06:40, 14.02.2024 - Etiopia a decis ca in țara pot fi importate doar mașini electrice. Masura reprezinta un pas important in direcția mobilitații durabile și devanseaza planurile Uniunii Europene de a interzice motoarele cu combustie interna incepand cu anul 2035. In timp ce, in trecut, țarile mai puțin bogate au fost…

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?