Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În România salariații la stat câştigă mai bine decât cei din privat, invers față de țările dezvoltate

Publicat:

Slujbasii de la stat din admi­nistratia publica din orice tara din lume castiga mai putin decat angajatii din privat. Iar acest lucru nu se intampla ca urmare a unor legi, ci din cauza faptului ca, automat, in administratia publica se duc oamenii care nu rezista la presiunea din mediul privat. Acesta este mecanismul din orice tara normala prin care se alege cine merge la stat si cine merge la privat. In privat e presiunea mai ma­re, educatia oame­nilor e mai buna, iar cei care se angajeaza acolo fac mai multe sacrificii. De aceea, salariul mai mare la privat fata de stat e firesc. Ce se intampla

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce se intampla cu salariile de la stat odata cu noua lege a salarizarii

09:25, 04.05.2024 - Se pare ca noua lege a salarizarii a generat controverse, astfel ca e nevoie de o serie de clarificari privind efectele pe care aceasta le va avea. Noua lege a salarizarii ar putea intra in vigoare anul viitor. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scadea. „Pentru administrația…

Harta salariilor din UE. Cum stau angajații romani

09:20, 16.04.2024 - Harta salariilor din UEDatele Eurostat indica faptul ca romanii se numara printre cei mai slab platiți cetațeni din UE, alaturi de bulgari. Conform unei analize recente bazate pe datele Eurostat, Romania ocupa penultimul loc in ceea ce privește salariul mediu pe ora in țarile UE, situandu-se la puțin…

(foto) Partidul Renaștere participa la summit-ul „Noilor Lideri Europeni”, unde a semnat Declarația de la Sofia: Situația trebuie schimbata acum

14:15, 12.04.2024 - Astazi, in cadrul summit-ului „Noilor Lideri Europeni” din Sofia, Partidul „Renaștere” a facut un apel pentru protejarea valorilor fundamentale ale Europei in fața provocarilor crescande. Alaturi de aliații sai din Bulgaria, Grecia, Țarile de Jos, Slovacia, Serbia, Ungaria, Suedia și Elveția, partidul…

Secretul migrarii spre Est a multor afaceri importante. Costurile forței de munca in Europa de Vest sunt de patru ori mai mari decat in Romania și Bulgaria

08:10, 29.03.2024 - Costul forței de munca per ora in Europa Centrala și de Est a crescut cu rate de doua cifre in 2023, comparativ cu un avans de +5,3% pe an din media UE (31,8 euro), dar ramane de numai un sfert, pana la o treime, din costul mediu orar al forței de munca din țarile vest-europene precum Franța sau Germania,…

Mii de camioane blocate la granița Ucrainei cu țarile UE

10:41, 24.03.2024 - Aproximativ 3,2 mii de camioane așteapta la granița Ucrainei cu Polonia, Romania, Slovacia și Ungaria, a declarat duminica un purtator de cuvnit al Serviciului ucrainean al frontierei de stat, Andrei Demcenko. "Fermierii polonezi continua sa impiedice traficul pentru camioane, din aceasta dimineața…

Primarul din Turda va plati 600.000 de lei din banii publici pentru inaugurarea Turda Arena. ANDRA va canta la eveniment

11:20, 23.03.2024 - Primarul municipiului Turda vrea sa faca un show de zile mari la evenimentul de inaugurare a salii polivalente Turda Arena, pentru care nu ezita sa cheltuie 600.000 de lei din bani publici. Administrația locala turdeana pregatește inaugurarea noii sali in weekendul 12-14 aprilie 2024, eveniment la care…

Ion Sterian, șeful Transgaz, trage un semnal de alarma teribil: Romania nu mai are deloc industrie, iar consumul de gaz e invers decat in țarile dezvoltate

17:35, 15.03.2024 - In pragul incheierii sezonului rece, Romania se afla intr-o situație interesanta: depozitele sale de gaze sunt umplute la jumatate, o cifra record de 1,6 miliarde de metri cubi ramanand neutilizați pana la data de 31 martie. Acest fenomen este fara precedent, marcand cel mai mare nivel istoric de…

Ce țara fosta comunista deține cel mai mare holding bio din Europa

08:05, 17.02.2024 - Cel mai mare holding bio din Europa administreaza o suprafața de circa 18.000 hectare lucrate in sistem ecologic și vrea sa ajunga la 50.000 hectare in viitor. Așa cum probabil va așteptați, dat fiind dimensiunea exploatațiilor, aceasta se afla intr-o țara din estul Europei, fosta membra CSI. Poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?