Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În România încă mai mor oameni pentru că bolile care-i macină nu sunt depistate la timp

Publicat:

In ciuda pașilor importanți care s-au facut in ultimii ani, in Romania, pentru depistarea și tratarea bolilor in faze incipiente, foarte mulți pacienți inca mai primesc diagnosticul tarziu și incep terapia abia atunci cand șansele de vindecare le scad semnificativ. Printre afecțiunile depistate in stadii avansate se afla și leucemiile care, in lipsa unui tratament adecvat duc la deces.   Articol publicat in Jurnalul de . 589, ediția print Specialiștii le cer autoritaților sa investeasca in cercetare și inovare in medicina astfel incat, sa se inregistreze imbunatațiri concrete pentru viața…

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldeilfov.ro…  

Sursa articol: jurnaluldeilfov.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenționarea specialiștilor, de Ziua Mondiala a Sanatații: Sedentarismul, fumatul, alcoolul si alimentatia necorespunzatoare pun in pericol sanatatea romanilor

14:36, 17.04.2024 - Ca in fiecare an, lumea intreaga a celebrat, pe 7 aprilie, Ziua Mondiala a Sanatații, zi in care s-au implinit 76 de ani, de la inființarea Organizației Mondiale a Sanatații (OMS). Evenimentele care au marcat aceasta zi s-au desfașurat sub sloganul ”Sanatatea mea, dreptul meu”. Articol publicat in Jurnalul…

Atenție la capușe! Caldura le face active iar mușcaturile lor pot fi fatale

14:15, 15.04.2024 - Sezonul capușelor a inceput mult mai devreme din cauza caldurii. Primii pacienți mușcați de capușe au ajuns la camerele de garda inca de la jumatatea lunii februarie. Medicii se așteapta ca, pe fondul vremii extrem de calde, fenomenul sa ia amploare in perioada urmatoare, zonele din sudul și vestul…

Vreti sa reduceti riscul de diabet? Mancati mai mult iaurt!

09:30, 27.03.2024 - In ultimele decenii, cercetarile in domeniul sanatații au evidențiat din ce in ce mai mult importanța alegerii alimentației potrivite pentru prevenirea și managementul bolilor cronice. Un studiu realizat recent de cercetatorii in domeniu a adus in prim-plan beneficiile consumului de iaurt in reducerea…

Postul Paștelui, drumul catre purificarea spirituala, apropierea de Dumnezeu și impacarea cu cei din jur 

13:21, 20.03.2024 - @ Prin curațirea sufletului și prin fapte bune, ne pregatim sa primim cu bucurie și recunoștința Lumina Sfanta a Invierii Domnului Incepand de luni, 18 martie, am intrat in Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru post de peste an. Acest post, care se intinde pe o perioada de patruzeci de zile…

Patriarhia Romana a adus alinare și speranța in inimile celor aflați in nevoie și anul trecut

12:35, 06.03.2024 - @ Peste 60 de milioane de euro, investiți de Biserica numai in activitațile filantropice In cursul anului trecut, Biserica Ortodoxa Romana, prin eparhiile sale, a investit o suma impresionanta pentru sprijinirea activitaților sale sociale și filantropice, insumand 60.512.474,97 euro. Datele au fost…

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei: ”Grija fata de cei bolnavi este o datorie sociala si o responsabilitate crestina”

17:06, 22.02.2024 - Dupa cum știm, anul acesta este declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ”Anul omagial al pastorației și ingrijirii bolnavilor” și ”Anul comemorativ al tuturor Sfinților tamaduitori fara de arginți”. Cu prilejul Zilei Internaționale a Bolnavului, care a fost celebrata pe 11 februarie,…

Atenție! Este alerta de malarie in Romania. Ce trebuie sa stim despre maladia care ucide peste 400.000 de oameni anual

14:51, 16.02.2024 - Cu peste 11 cazuri de imbolnavire și doua decese (inregistrate la o femeie in varsta de 47 de ani și un barbat de 54 de ani) in ultimele trei luni, Romania se afla in stare de alerta din cauza malariei. Ingrijorați de apariția cazurilor de malarie severa, specialiștii fac recomandari populației care…

Situație incredibila: Tratamentul care ar putea salva viețile a jumatate de milion de copii NU este prescris

22:00, 09.02.2024 - Un tratament ar putea salva anual viețile a jumatate de milion de copii, dar nu este prescris. Bolile diareice, care in țarile cu venituri ridicate nu reprezinta mai mult decat un inconvenient, sunt in schimb a doua cauza de deces la nivel mondial la copiii sub cinci ani.Un tratament ieftin, sigur…


Ce parere ai despre aceasta stire?