Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În 2020, oamenii de știință au documentat sute de specii noi

Publicat:

Deși traim o perioada in care inregistram o mare pierdere a biodiversitații, scopul și amploarea vieții pe planeta Pamant se dezvaluie in continuare oamenilor de știința din intreaga lume. Anul trecut, cercetatorii de la Academia de Științe din California au descris 213 de specii noi in reviste științifice: „101 furnici, 22 greieri, 15 pești, 11 melci de mare, 11 plante cu flori, opt gandaci, opt fosile echinoderme, șapte paianjeni, cinci șerpi, doua șoparle, doua afide, doua anghile, un mușchi, o broasca, un amfibian fosil, un cal de mare, o scoica fosila, un biscuit de mare, un crinoid fosil…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pamant a fost recreat de oamenii de știința

07:05, 29.04.2024 - Un eveniment despre care se știe ca a mai avut loc doar de trei ori in istoria vieții pe Pamant tocmai a fost documentat din nou. O bacterie marina a fost inglobata in organismul sau gazda, algal, co-evoluand cu acesta suficient de mult timp pentru a putea fi considerata acum o organita, parte a mașinariei…

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Filmele SF incep sa devina realitate: ce vor sa faca oamenii de știința pe Luna pana in 2030

03:25, 20.03.2024 - O noua companie numita Interlune intenționeaza sa exploateze Luna pentru heliu-3 pana in anul 2030. Fondatorii Interlune sunt foști angajați ai companiei spațiale Blue Origin și un astronaut din misiunea Apollo 17. Ei iși propun sa fie prima companie privata care sa extraga resurse de pe Luna și sa…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Ce creatura enigmatica au gasit oamenii de știința printre cele 100 de specii subacvatice descoperite recent VIDEO

16:20, 12.03.2024 - O echipa de cercetatori marini, cu misiunea de a inregistra viața ascunsa din oceanele lumii, a raportat descoperirea a aproximativ 100 de specii noi, printre care și o creatura enigmatica, in forma stea.

In America de Sud au fost descoperite cinci specii noi de vipere cu gene 

08:56, 15.02.2024 - O echipa de oameni de știința de la Fundația Hamai a anunțat descoperirea incitanta a cinci noi specii de vipere cu gene (Bothriechis schlegelii) in junglele din Columbia și Ecuador. Oamenii de știința au anunțat acest lucru intr-un raport publicat in Evolutionary Systematics. Descoperirile au fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?