Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

IICMER și Muzeul de Istorie vor efectua săpături în locațiile fostelor închisori și colonii de muncă forțată comuniste

Publicat:

Institutul de Investigare a și (IICCMER) și Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) au incheiat un acord de cooperare pentru a efectua investigații arheologice in zonele fostelor colonii de munca fortata si a fostelor inchisori, pentru a recupera ramașițele materiale. Acțiunile regimului comunist și consecințele acestuia vor fi analizate stiintific.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Ramnicu Sarat

20:11, 26.04.2024 - – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) saluta aprobarea, in ședința speciala a Guvernului Romaniei organizata joi, 25 aprilie, la Timișoara, a modificarii OUG nr. 173/2022, care deblocheaza un proiect important pentru istoria și memoria naționala.…

Aparitie editoriala de exceptie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:35, 20.04.2024 - O aparitie editoriala de exceptie Catalogul "DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV XX", o lucrare unica a identitatii cultural istorice romanesti a avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Colectiile "Emilian…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…

Parlamentul UE și Consiliul European vor sa interzica produsele fabricate cu munca forțata

17:10, 05.03.2024 - Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European au ajuns marți la un acord provizoriu privind interzicea produselor realizate cu munca forțata. Documentul trebuie sa fie aprobat in mod oficial de cele doua instituții. Ulterior, marfurile vizate nu vor

Teribila „Inchisoare a Tacerii”, unde a activat torționarul Alexandru Vișinescu, gata sa ajunga in patrimoniul UNESCO

12:45, 22.02.2024 - Mai multe foste inchisori comuniste ar putea fi incluse in patrimoniul UNESCO, conform unui anunț al ministrului Culturii, Raluca Turcan. Printre ele, și Penitenciarul Ramnicu Sarat, una dintre cele mai de temut inchisori ale Romaniei interbelice și comuniste.

Cele trei bratari preistorice recuperate vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei

17:16, 21.02.2024 - Cele trei bratari preistorice din aur sustrase din situri arheologice de pe teritoriul Romaniei si care au fost aduse in tara de la muzeul MAS din Anvers - Belgia vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei. Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES,…


Ce parere ai despre aceasta stire?