Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hunedoara: Povestea celui mai bogat ținut minier din România - Majoritatea minelor s-au ÎNCHIS după anul 2000

Publicat:

Pe taramurile din Hunedoara au ramas numai ruine. A fost considerat cel mai bogat ținut minier din Romania, iar in Munții Apuseni, in secolul 19, au fost scoase peste 800 de tone de aur.In perioada interbelica, jumatate dintre localitațile din Hunedoara aveau mine active de aur, argint, fier, carbune și plumb. Numai pe din nordul județului existau peste 20 de mine de aur. Acolo s-a inființat și care deține o colecție mineralogica unica in Europa. In afara de colecția de peste 1.000 de exponate din aur, se regasesc și metale prețioase ca silvanitul și nagyagytul, descoperite…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Iese la lumina un ținut spectaculos din Romania. Trei drumuri noi sunt modernizate in Munții Metaliferi / Video

09:36, 08.04.2024 - Valea Geoagiului din Hunedoara, o regiune spectaculoasa din Munții Metaliferi, iese treptat din izolare. Trei drumuri sunt modernizate și vor face mai accesibile zona cunoscuta pentru stațiunea antica de la Germisara.

Orașul din Apuseni unde pana nu demult ploua cu acid sulfuric. Era cel mai poluat din Europa anilor '80 VIDEO

09:41, 05.04.2024 - Orașul Zlatna se numara printre cele mai vechi localitați miniere din Romania, dar in trecut, era printre cele mai poluate orașe din Europa. Industria metalurgica și minele din orașul aflat in Munții Apuseni au ajuns istorie.

Piteștiul, gaza celui mai mai mare „European” de Ju-Jitsu organizat vreodata!

17:01, 04.04.2024 - Cel mai mare campionat de Ju-Jitsu gazduit vreodata de o țara din Europa va fi organizat de Romania, prin Federația Romana de Arte Marțiale, la Pitești! Citește și: 14 ani fara „Bebe” Iovanescu! FC Argeș nu l-a uitat. „Un gladiator pe care moartea l-a driblat usor” Vestea a fost data, joi, 4 aprilie,…

Statutul de destinație ecoturistica zonei Țara Hațegului, prelungit pentru inca 3 ani

22:51, 28.03.2024 - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a confirmat prelungirea statutului de destinație ecoturistica pentru Țara Hațegului timp de inca trei ani. Atracțiile din Țara Hațegului ofera turiștilor o incursiune fascinanta in istorie și natura, de la descoperirea dinozaurilor pitici și…

STUDIU: 594.070 RON costa creșterea unui copil nascut in 2024

12:10, 20.03.2024 - Creșterea unui copil e o responsabilitate. In primul semestru din 2023 s-au nascut puțin peste 73.000 de copii in Romania, cel mai mic numar de copii nou-nascuți din ultimii 145 de ani, scrie clubulcopiilor.ro . Acest record negativ nu este o anomalie, ci o continuare a declinului demografic accentuat,…

„Limba germana. Simplu și eficient” dupa 20 de ani

01:40, 25.02.2024 - La Editura Polirom a aparut recent ediția a 18-a, revizuita și adaugita, a cursului „Limba germana. Simplu și eficient” de Orlando Balaș. Volumul (408 pagini, format mare) apare intr-o versiune mult diferita fața de cele anterioare. Majoritatea textelor au fost schimbate, deoarece insași realitatea…

Sondaj-surpriza despre razboiul din Ucraina. Ce cred cetațenii europeni?

15:05, 21.02.2024 - Cetatenii europeni sunt pesimisti cu privire la sansele Ucrainei de a castiga razboiul impotriva Rusiei si vad o intelegere negociata intre cele doua tari ca fiind cel mai probabil rezultat, releva un sondaj de opinie din 12 tari din UE, publicat miercuri si citat de AFP. Potrivit acestui sondaj realizat…

O noua specie de ploșnițe: Sunt in Europa și ar putea transmite boli periculoase

10:50, 15.02.2024 - Unii specialiști sunt ingrijorați ca o noua specie de ploșnițe de pat, existente in Europa, ar putea raspandi boli periculoase pentru oameni, ca hepatita sau maladia Chagas cu potențial letal. Multe țari, ca de altfel și Romania, se confrunta cu invazia ploșnițelor, care reușesc sa se instaleze in camere,…


Ce parere ai despre aceasta stire?