Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

HSBC: "Economia mondială este ca un uriaş pachebot, fără bărci de salvare"

Publicat:

Economistul sef al HSBC, , este de parere ca urmeaza o alta perioada de recesiune globala.

King a transmis clientilor sai bancari ca economia mondiala a fost mult timp si este in continuare ca un "urias pachebot, fara a avea insa barci de salvare la bord".

"Daca ne vom lovi de un alt val de recesiune, vom avea o adevarata lupta titanica a celor care fac politicile financiar-bancare", spune oficialul, citat de .

Citeste articolul mai departe pe antena3.ro…  

Sursa articol: antena3.ro


Stiri pe aceeasi tema

Economia britanica a ieșit din recesiune cu cel mai solid ritm de creștere din ultimii 3 ani

13:05, 10.05.2024 - Economia britanica a inregistrat o crestere peste asteptari in primul trimestru din 2024, incheind perioada de recesiune in care a intrat in a doua jumatate a anului trecut, arata datele publicate vineri de Oficiul National de Statistica (ONS), transmit agențiile DPA si Reuters, citate de Agerpres.

Inundațiile record au dezvaluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondiala dupa ce viața 's-a oprit' in orașul luxului (analiza)

10:56, 23.04.2024 - Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scara larga au lovit sud-vestul Asiei, in special Emiratele Arabe Unite, provocand pierderi economice semnificative, estimate la sute de milioane de dolari, arata analiștii din cadrul XTB, companie de tip fintech, care ofera investitorilor acces instantaneu…

Economistul sef al FMI: Imigratia este un element cheie in rezilienta economiilor

18:05, 18.04.2024 - Economia globala a demonstrat o rezilienta neobisnuita, in pofida pandemiei si a conflictelor armate care au avut loc in ultimii ani, iar imigratia a fost o parte importanta a acestei reziliente.

Economist FMI prezinta 'setul de stiri bune' despre economia mondiala

17:40, 18.04.2024 - Unul dintre cei mai importanti economisti ai Fondului Monetar International a semnalat un risc redus de recesiune globala, in ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitica, relateaza CNBC, conform News.ro.

FMI si-a imbunatatit usor previziunile privind cresterea economiei globale, afirmand ca economia s-a dovedit ”surprinzator de rezistenta”

18:55, 16.04.2024 - FMI se asteapta acum la o crestere globala de 3,2% in 2024, cu o imbunatatire modesta de 0,1 puncte procentuale fata de previziunile sale anterioare din ianuarie si in conformitate cu proiectia de crestere pentru 2023. Cresterea est asteptata sa se extinda in acelasi ritm de 3,2% in 2025. Economistul-sef…

FMI: Economia mondiala va creste cu 3,2% in pana in 2025 insa riscurile provocate de inflatie se mentin

17:45, 16.04.2024 - Economia mondiala ar urma sa inregistreze inca un an de crestere lenta, dar constanta, pe fondul avansului SUA, al dificultatilor provocate de inflatia ridicata si al efectelor cauzate de razboaie.

China stagneaza. Economia ei incepe sa se blocheze

18:31, 06.04.2024 - Vești proaste pentru Beijing: economia chineza stagneaza și incepe sa se blocheze. Celebrul economist american Nouriel Roubini, cel care a prognozat criza globala din 2008, face o analiza severa asupra stagnarii economiei chineze. Nouriel Roubini spune ca, desi pe moment este doua economie a lumii,…

Bundesbank: Germania este deja in recesiune din primul trimestru al anului 2024

14:45, 21.03.2024 - Economia germana este posibil sa fi intrat in recesiune in primul trimestru din 2024, in conditiile in care consumul anemic si cererea industriala slaba au amanat relansarea pentru mai tarziu.


Ce parere ai despre aceasta stire?