Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Harghita: Reprezentanți ai românilor din comunitățile istorice și din diaspora la hramul mănăstirii de la Izvoru Mureșului

Publicat:

Reprezentanți ai romanilor din comunitațile istorice și din diaspora, alaturi de aproximativ 1.500 de credincioși au participat, luni, la hramul manastirii '' de la Izvoru Mureșului, supranumita și manastirea romanilor de pretutindeni.

Liturghia prilejuita de marea sarbatoare a fost oficiata de un sobor de preoți, în frunte cu episcopul Covasnei și Harghitei, , episcopul vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Emilian Lovișteanu și de episcopul Gurie, al Devei și Hunedoarei. Tricolorul românesc a fost…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dr. Ioan Lacatușu. Carțile și publicațiile sale, dimpreuna cu cele aparținand partenerilor și colaboratorilor sai (I: volume de autor)

12:15, 28.05.2024 - Implinirea a 30 de ani de la inființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, precum și a instituțiilor și asociațiilor de cultura romanești din județele Covasna și Harghita, singurele județe din țara, in care romanii sunt numeric minoritari, ofera sociologului, arhivistului și editorului dr.…

Deplasarea masiva a dinamoviștilor in Harghita a fost aprobata! » Suporterii vor susține echipa lui Zeljko Kopic din afara stadionului

18:46, 22.05.2024 - Invazia „cainilor” in inima Harghitei devine realitate! S-a aprobat prezența acestora in jurul arenei de la Miercurea Ciuc, dupa cum a anunțat PCH. In prima manșa, „cainii” s-au impus cu 2-0, grație unei „doppietta” a lui Dennis Politic, adevarat erou pentru formația lui Zeljko Kopic. Manșa a doua va…

Catedrala Mica a fost sfințita

03:10, 13.05.2024 - Astazi a avut loc slujba de sfințire a Bisericii ortodoxe "Buna Vestire" din Targu Mureș – Catedrala Mica, așa cum este cunoscuta de targumureșeni. Ceremonialul de sfințire a fost facut in prezența Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, IPS Irineu Pop, Arhiepiscopul Alba Iuliei, și P.S. Andrei…

Ciuca, dupa intalnirea cu romanii din Madrid, la o biserica romaneasca din Spania: Biserica este indrumare, sprijin si alinare, pentru romanii din tara, dar cu atat mai mult pentru cei din diaspora

23:05, 16.03.2024 -   „Biserica este indrumare, sprijin si alinare – pentru romanii din tara, dar cu atat mai mult pentru cei din diaspora. Am avut parte de o seara extrem de placuta alaturi de comunitatea de romani din Madrid care a reunit, sub cupola unei biserici romanesti din Spania, valorile si virtutile neamului…

Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei, amendata pentru amenajarea unui cimitir manastiresc fara autorizatie

00:11, 15.03.2024 - Primaria Miercurea Ciuc va amenda Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei pentru ca a inceput amenajarea, pe un teren propriu, a unui cimitir pentru maicute si preoti, fara sa detina autorizatie de construire. Reprezentantii Episcopiei dau asigurari, insa, ca se fac demersuri pentru intrarea in legalitate.…

Lansare de carte – Dupa Dumnezeu: morala și bioetica intr-o epoca secularizata

15:31, 11.03.2024 - In cadul manifestarilor grupate sub genericul „Primavara culturala la Sfantu Gheorghe”, Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” (CEDMNC) din Sfantu Gheorghe, impreuna cu Episcopia Ortodoxa a Covasnei și Harghitei vor organiza pe 14 martie 2024 ora 13, la sediul Centrului Ecleziastic…

Ilie Șandru – O viața pusa in slujba afirmarii culturii romanilor din Arcul Carpatic

10:35, 07.03.2024 - In anul 2024, cand sarbatorim 30 de ani de la inființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, instituție divino-umana, fundamentala pentru afirmarea identitații naționale a romanilor numeric minoritari din Arcul Intracarpatic, profesorul, liderul civic, publicistul, scriitorul, și Omul de spirit…

Marțișorul din a doua jumatate a secolului XX, in nordul județului Harghita

17:00, 01.03.2024 - In nordul Harghitei, in secolul trecut, marțișorul era inca simplu și se lucra in familie. Din cateva marturii se poate concluziona ca era alcatuit din firul alb-roșu realizat din bumbac sau matase, care se termina in canaci și la care se adauga sau nu o amuleta, lucrata de asemenea manual. Capetele…


Ce parere ai despre aceasta stire?