Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GUSTOASE ŞI SĂNĂTOASE! Beneficiile nebănuite ale gutuielor

Publicat:

Gutuile sunt fructe de toamna și iarna, din care pot fi pregatite multe rețete, dulci sau sarate. Oricum ar fi preparate, ele sunt un bun remediu impotriva unor afecțiuni intestinale, ca diareea și constipația, relateaza Agerpres.

Gutuile sunt deosebit de bogate in fibre, cantitatea fiind mai mare decat in majoritatea celorlalte fructe. Tocmai acest conținut ridicat in fibre participa la buna reglare a tranzitului intestinal. Taninurile și pectina exercita o acțiune protectoare asupra mucoasei intestinelor, avand proprietați antidiareice.

Fructul galben și parfumat, dar cu coaja…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Cate calorii are un cozonac? Provocarea calorica și nutriționala a cozonacului, analizata pe indelete

17:31, 01.05.2024 - Cozonacul este preparat dintr-un aluat bogat in oua, unt, zahar și faina, care este imbogațit cu umpluturi precum nuci, stafide, cacao sau aroma de vanilie. Fiecare ingredient adaugat la prepararea cozonacului contribuie la aportul sau caloric total. In general, o porție obișnuita de cozonac de aproximativ…

Cu ce sa stropești pomii fructiferi in fiecare seara ca sa faca fructe mari și gustoase. Cele trei ingrediente banale care ii protejeaza de daunatori

17:00, 17.04.2024 - Protejeaza-ți arborii fructiferi aplicand aceasta rețeta pe care o poți face acasa pentru a scapa de daunatori in mod natural. Iata cu ce sa stropești pomii fructiferi in fiecare seara ca sa faca fructe mari și gustoase. Este foarte simplu de facut și sigur ai acasa aceste trei ingrediente. Cum sa scapi…

De ce e bine sa bei ceai din frunze de morcovi. Beneficiile nebanuite pe care le are

09:30, 11.04.2024 - Frunzele acestei legume pot oferi beneficii surprinzatoare pentru sanatatea noastra. Iata de ce este bine sa bei ceai și care sunt acele avantaje nebanuite pe care le pot aduce organismului nostru.

Care sunt cele mai sanatoase fructe pe care poți sa le mananci. Ce spun nutriționiștii

09:45, 01.04.2024 - Toți nutriționiștii recomanda consumul de fructe, insa este important de știut ca nu toate sunt sanatoase. Din acest motiv, trebuie sa știi ce sa mananci daca nu vrei sa iei kilograme in plus. Iata care sunt cele mai sanatoase tipuri de fructe pe care poți sa le mananci in orice moment al zilei.

De ce este mai greu de suportat astenia de primavara decat cea de toamna-iarna

06:11, 18.03.2024 - Deși depresia de iarna e mai frecventa, astenia de primavara este mai greu de suportat, susțin medicii, care dau și cateva sfaturi despre cum poate fi recunoscuta și combatuta aceasta tulburare afectiva sezoniera.

PUTEREA VINDECATOARE Beneficiile sanatoase ale ghimbirului

14:06, 10.03.2024 - Ghimbirul, cu aroma sa proaspata de lamaie și gustul ușor iute, este un remediu natural folosit de secole pentru multiplele sale beneficii și proprietați vindecatoare The post PUTEREA VINDECATOARE Beneficiile sanatoase ale ghimbirului first appeared on Informatia Zilei .

Beneficiile bananelor pentru sanatate. Pot fi incorporate intr-o mulțime de rețete

19:40, 06.03.2024 - De la micul dejun pana la desert, acestea pot fi incorporate intr-o mulțime de rețete, fie ca sunt proaspete sau congelate. Bananele sunt o sursa bogata de nutrienți, cum ar fi potasiul și vitamina B6. Acești nutrienți impreuna cu alte componente din banane pot oferi diverse beneficii pentru sanatate.…

Beneficiile incredibile ale ceaiului de fructe de padure. Ne menține pielea tanara și reduce riscul de boli cronice.

13:05, 21.02.2024 - Ceaiul este una dintre bauturile cele mai populare și apreciate in intreaga lume. Puțini știu ca ceaiul de fructe de padure este recomandat datorita beneficiilor pe care le aduce organismului.


Ce parere ai despre aceasta stire?