Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Grafenul prăjit - Inovație în materie de baterii pentru telefoane. Noii acumulatori s-ar încărca în câteva secunde

Publicat:

Grafenul este un material sintetic industrial ce are la baza molecule de apa și grafit. Datorita capacitaților de superconductori, moleculele de grafen, daca s-ar sintetiza în baterii de tipul celor Li-Ion, s-ar încarca în câteva secunde și ar avea o durata de viața indefinita de ordinul miilor de ore.

Potrivit inginerilor chimisti din cadrul unei Universitați din Coreea de Sud, noua tehnologie presupune expunerea unor nanobiți de grafen la un proces care seamana cu prajirea cartofilor, potrivit cen.acs.org.

Cercetatorii cred ca…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

REVOLUȚIE TEHNOLOGICA Baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

12:05, 21.05.2024 - Cercetatorii chinezi susțin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revoluționara care se poate incarca in doar zece minute și poate alimenta o mașina .... The post REVOLUȚIE TEHNOLOGICA Baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri first appeared…

CONFERINTA NEWS.RO ENERGY ROAD-ENERGIE LA TINE ACASA – Ministrul Energiei: Nu renunt la hidrocentralele de acumulare prin pompaj

10:56, 20.05.2024 - „Am avut un prim test reusit in PNRR, pentru ca am lansat un apel, Investitia 4, pe stocare, atat stocare in baterii, deci achizitia de capacitati de stocare, unde interesul a fost fabulos, cat si productia de baterii si panouri fotovoltaice, unde interesul a fost mai scazut, fiind vorba si de aplicatii…

Inovație revoluționara: ce soluție neașteptata ar putea ajuta orașele, sa reduca temperaturile, pe timpul verii

04:06, 09.04.2024 - A aparut o inovație revoluționara care ar putea ajuta orașele sa combata amenințarea tot mai mare a valurilor de caldura intensificate de schimbarile climatice. Cercetatorii de la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore au introdus o vopsea speciala, cunoscuta sub numele de „vopsea rece”, care…

Descoperire uimitoare: acest animal era considerat disparut

03:35, 08.04.2024 - Cercetatorii din Indonezia au gasit blana unui tigru Javan pe insula Java. Ei cred ca aceasta indica faptul ca animalul a fost recunoscut disparut prematur. O cantitate mica de blana, care a fost lasata pe gardul uneia dintre plantații, a fost observata inca in 2019. Cercetatorii au analizat apoi acidul…

INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici

18:10, 31.03.2024 - Cercetatorii din Marea Britanie au dezvoltat LungVax, primul vaccin din lume impotriva cancerului pulmonar, deschizand noi perspective in lupta impotriva principalei cauze de mortalitate prin cancer. The post INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici first…

Noutate mondiala in materie de folii biodegradabile. Cercetatorii de la Galați au creat folia din sange de animale

16:10, 15.03.2024 - Trei cercetatori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabila din sange de animale, ce poate fi folosita pentru realizarea ambalajelor in industria alimentara.

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii: 4 miliarde de euro pentru cercetarea romaneasca!

09:00, 07.03.2024 - Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii, s-a intalnit ieri cu Iliana Ivanova, comisar european pentru Inovație, Cercetare, Cultura, Educație și Tineret și cu Dan Nica, deputat european, raportor pentru Horizon Europe, programul-cadru pentru cercetare și inovare la nivel european. „Cercetatorii romani,…


Ce parere ai despre aceasta stire?