Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gazele din Marea Neagră, noi întârzieri / Legea Offshore mai are de așteptat cel puțin până la toamnă

Publicat:

, la fel ca cel de anul trecut, are printre prioritați elaborarea și adoptarea , de care depind investițiile pentru extragerea gazelor din . Însa, de la prioritate trecuta pe hârtie pâna la aprobarea legii este cale foarte lunga. Nu exista nici macar în stadiul de proiect, chiar daca timpul începe sa devina cel mai mare dușman pentru gazele din . Acum, depinde de succesul preluarii de catre Romgaz a participației pe care Exxon o deține în proiectul din . La sfârșitul…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

E.ON Romania a inceput discuțiile pentru vanzarea businessului de furnizare a electricitații și gazelor / Cine sunt companiile interesate

12:40, 09.05.2024 - E.ON a demarat discuțiile privind vanzarea diviziei de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale din Romania cu trei companii care și-au aratat interesul pana acum. Este vorba despre Romgaz, OMV Petrom și ungurii de la MVM, dupa cum au afirmat, pentru HotNews.ro, surse din sectorul energetic.…

Cristian Busoi, europarlamentar: „Marea Neagra și Romania pot deveni furnizori de securitate energetica”

13:05, 04.04.2024 - Europarlamentarul Cristian Bușoi a transmis ca exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Acesta precizeaza ca Romania si Marea Neagra pot deveni furnizori de securitate energetica. Prin exploatarea gazelor din…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

Activiștii Greenpeace protesteaza la sediul OMV Petrom impotriva proiectului Neptun Deep: „Nu distrugeți Marea Neagra”

12:11, 27.03.2024 - Activiștii Greenpeace protesteaza, miercuri, la sediul OMV Petrom, impotriva noului proiect de gaze fosile al OMV Petrom, Neptun Deep. Aceștia susțin ca proiectul va amenința habitatele din Marea Neagra și va accelera schimbarile climatice, se arata intr-un comunicat de presa. Activiștii Greenpeace…

Pod de gaze peste Romania

11:35, 27.03.2024 -   Gazele naturale vor incepe sa curga din Turcia catre Ungaria pe 1 aprilie, așa ca „se apropie o data istorica” pentru țara vecina, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de Dailynewshungary.com. Oficialul ungar a precizat ca ințelegerea dintre Turcia și Ungaria vizeaza livrarea…

Activisti Greenpeace protesteaza la sediul OMV Petrom, fata de proiectul Neptun Deep: Nu distrugeti Marea Neagra

10:55, 27.03.2024 - Potrivit unui cmunicat de presa transmis, miercuri, de organizatie, activistii Greenpeace au scris cu vopsea galbena pe cladirea in care isi are sediul OMV Petrom: ”No New Gas” si au afisat mesaje care promoveaza protejarea Marii Negre si oprirea noului proiect de extragere a gazelor din Marea Neagra.…

Greenpeace duce o campanie pe toate planurile impotriva producției de gaze in Marea Neagra

13:35, 05.03.2024 - Organizația de mediu Greenpeace Romania, filiala locala a ONG-ului global, duce o campanie impotriva proiectului Neptun Deep de producție a gazelor in Marea Neagra. Proiectul e derulat de OMV Petrom (capital majoritar austriac) și Romgaz (capital de stat) și e in faza de autorizare. Greenpeace Romania…

Gazele din fantana. Oamenii din Bazdana au sesizat mai demult, dar ce credeti ca a urmat?

07:41, 05.03.2024 - Locuitori din satul Bazdana, comuna Calopar, din judetul Dolj, sustin ca au facut nenumarate sesizari catre autoritati privind acumularile de gaze in pamant si pericolul la care sunt expusi in momentul in care acestea ies la suprafata, insa pana acum nu au primit niciun raspuns. „Gaze sunt aici, in…


Ce parere ai despre aceasta stire?