Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Placinta de mere cu vin (reteta interbelica)

Publicat:

Cantitatile: frac12; kgr. faina, 1 pahar lapte, 100 gr. zahar, scortisoara, frac12; kgr. mere, 2 pahare vin alb, 100 gr. unt.Din faina, oua, lapte se intind 2 foi de taietei. Se ung cu unt, se acopera cu merele taiate subtire si amestecate cu zahar si scortisoara, se rasucesc ca o omleta, se taie fiecare in 3 4 bucati, se aseaza intr o forma unsa, se toarna vinul sa le acopere, se presara cu bucatele de unt si zahar praf si se coc la cuptor. Se servesc caldute.Dintr un caiet vechi cu retete, din ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit

22:10, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit

12:05, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluit de marii bucatari. Urmeaza pașii ca sa te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit

12:01, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Placinta invartita cu spanac. Rețeta simpla pentru un aperitiv de post delicios

08:51, 08.04.2024 - Placinta cu spanac poate fi preparata pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masa de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregati. Poți folosi pentru umplutura atat spanac proaspat, cat și congelat. Iese la fel de gustoasa in ambele variante.Aluatul…

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitarii adaosului comercial la alimentele de baza

15:15, 27.03.2024 - Conform actului normativ „prezenta ordonanta de urgenta se aplica pana la data de 31 decembrie 2024”.Social-democratii au transmis, intr-un comunicat de presa, ca „decizia PSD vine in urma numarului mare de solicitari din partea cetatenilor pentru mentinerea limitarii adaosului comercial la alimentele…

Hurduzeu: Inflația este sub control!

08:00, 19.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Asta ne asigura șeful social-democraților carașeni, care vorbește deja despre o stabilitate financiara! „BNR confirma ca, daca nu se luau masurile promovate de PSD, privind plafonarea prețurilor la energie și limitarea adaosurilor comerciale la alimente, astazi inflația ar fi fost de…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Cum faci o tarta cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Respecta regulile din rețeta și nu are cum sa nu iți iasa

14:55, 13.02.2024 - Tarta delicioasa cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Rețeta simpla pe care nu poți sa o ratezi!Ingrediente:1 cana de miez de nuca (se pot folosi și migdale sau nuci caju)1 cana de curmale, fara samburi1 cana de stafide1 lingurița de scorțișoara1 lingura de miere sau sirop de arțar (opțional,…


Ce parere ai despre aceasta stire?