Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fumatul, chiar și cel pasiv, poate provoca surditate

Publicat:

Fumatul ar contribui in mod semnificativ la scaderea calitații auzului, arata un studiu realizat de cercetatori englezi. Acuzat, pe buna dreptate, ca altereaza gustul și mirosul, fumatul acționeaza intr-un fel mai puțin cunoscut și asupra auzului, relateaza lefigaro.fr, publicatie citata de Agerpres . Fie ca sunt fumatori activi sau pasivi, oamenii expuși la fumul de țigara ar prezenta un risc cu circa 30% mai mare sa iși piarda auzul decat nefumatorii, rezulta din studiul al Universitații din Manchester. Cercetatorii au recurs la teste auditive și chestionare pe 164.770 persoane provenite dintr-o…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Sute de pachete alimentare distribuite de Mitropolia Clujului la Turda și Pata Rat

14:15, 03.05.2024 - Mitropolia Clujului continua sa ajute persoanele cu venituri modeste și distribuie și in acest an peste 700 de pachete alimentare nevoiașilor de la Turda și Pata Rat. Pachetele au fost imparțite la sediul Mitropoliei de IPS Andrei, astfel incat persoanele respective sa se bucure de sarbatorile pascale…

Primele semafoare cu linii albe și numaratoare inversa in Germania. Ce semnificație au și cum funcționeaza

12:45, 21.03.2024 - La Berlin, de exemplu, se așteapta ca primele semafoare sa aiba un astfel de afișaj pentru pietoni in 2024. Pe langa semnalele convenționale (roșu și verde), un astfel de semafor are și un alt afișaj vizual: numaratoarea inversa. Sarcina principala a acestui semafor special este de a arata pietonilor timpul…

Un nou tratament antigripal fara vaccin ar putea salva sute de mii de vieți

14:45, 16.03.2024 - Tratament antigripal fara vaccin Cercetatorii sunt pe cale sa descopere un nou tratament antigripal și aceasta nu are legatura cu vaccinarea antigripala. Oamenii de știința au stabilit deja ca unii viruși și bacterii provoaca infecții in organism prin prinderea mai intai de moleculele de zaharoza de…

Un algoritm AI poate detecta noile variante COVID-19, totul mult mai rapid

08:05, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient, relateaza Mediafax. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni…

Securitatea cibernetica salveaza organizatia, darama oamenii

12:35, 25.02.2024 - Volum mare de munca și raspundere. Responsabilii cu securitatea cibernetica sunt predispuși stresului. Nivelul crescut al amenintarilor cibernetice ii face sa se afle intr-o stare de alerta continua.   Aproape doua treimi (65%) dintre  angajații unei companii (CISO – Chief Information Security Officer)…

Doar 46,34% dintre candidații care au susținut simularea examenului de Evaluare Naționala la matematica, in județul Brașov, au obținut note peste 5

14:36, 23.02.2024 - 3.623 de elevi ai clasei a VIII-a din județul Brașov, dintre cei 4.826 care au susținut simularea examenului de Evaluare Naționala la clasa a VIII-a la limba și literatura romana, au obținut medii peste 5,00, reprezentand un procent de 75,07 și numai 2.219 dintre cei 4.789 care au susținut simularea…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?