Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Franţa va desfăşura 500 de militari în România

Publicat:

Franta va reloca 500 de militari in Romania in cadrul NATO in urma invadarii Ucrainei vecine de catre Rusia, a anuntat vineri seara seful statului-major al armatelor franceze, generalul , noteaza AFP. ‘NATO a decis sa-si consolideze prezenta, sa trimita un semn foarte clar de solidaritate strategica, sa pozitioneze forte in Romania’, a declarat generalul Burkhard intr-un interviu acordat si France 24. Franta ‘s-a oferit (…) sa preia rolul de natiune-cadru, adica de tara conducatoare, pentru a desfasura in curand un batalion in Romania’, a adaugat el.…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

TNL, nou eveniment despre avantajele apartenenței Romaniei la UE: „Pentru fiecare euro cu care Romania a contribuit, am primit inapoi 3”

15:10, 27.04.2024 -   „Ca sa-i combatem pe cei care spun ca suntem frații mai mici din Europa, va spun urmatorul lucru: Romania a contribuit la bugetul UE cu 30 miliarde de euro, dar a atras de 3 ori mai mulți bani: 90 de miliarde euro. Pentru fiecare euro pe care l-am dat am primit 3 euro inapoi. Deci nu suntem frații…

Macron critica Rusia, dar importa gaz rusesc

13:20, 12.04.2024 - Președintele Frantei, Emmanuel Macron, critica Rusia și regimul lui Vladimir pentru agresiunea asupra Ucrainei, țara sa cumpara mai mult gaz rusesc decit orice alt state din UE. Franta a platit Rusiei peste 600 de milioane de euro in acest an pentru gaz natural lichefiat (GNL). Importurile masive de…

MApN asigura combustibilul pentru Armata NATO care va tranzita Romania. Cu OK de la Iohannis

08:45, 19.03.2024 - MApN urmeaza sa asigure combustibilul pentru Armata NATO care va tranzita Romania pentru a ajunge in Ucraina, unde lipsa muniției se vede tot mai mult. De asemenea, 50 de militari ucraineni vor fi instruiți in Romania. Finlanda, țara membra NATO din 2023, a cerut acordul Romaniei sa tranziteze Romania…

Cu aproape 50% datorie din PIB, Romania cere BEI sa ii permita sa ia și mai multe credite, pentru Aparare!

12:10, 18.03.2024 - Germania si Franta s-au alaturat altor 12 state membre UE, prin care se numara si Romania, care cer Bancii Europene de Investitii sa isi majoreze finantarea pentru sectorul apararii, ca o modalitate pentru a consolida securitatea blocului comunitar in contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, transmite…

Statele europene si-au dublat importurile de arme in ultimii cinci ani. Cat reprezinta importurile Romaniei? Exporturile SUA si ale Frantei au crescut, in timp ce ale Rusiei sunt in cadere libera – raport SIPRI

10:55, 11.03.2024 - Importurile europene au crescut cu 94% intre 2019 si 2023 comparativ cu perioada 2014-2018, a precizat Institutul International de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI) intr-un comunicat. Ucraina a fost al patrulea cel mai mare importator din lume intre 2019 si 2023, dupa ce cel putin 30 de…

Ministrul Apararii: „La acest moment nu se pune problema ca Romania sa fie subiectul unei agresiuni”. Ce spune despre armata OBLIGATORIE

22:55, 10.03.2024 - „Exista un nivel de preocupare vizavi de comportamentul agresiv al Rusiei, un nivel de preocupare care are dimensiuni globale, tinand seama de agresiunea neprovocata si impotriva oricaror norme de drept international pe care Rusia lui Putin a facut-o asupra unui stat suveran, asupra Ucrainei. Deci reactii…

Maia Sandu cere ajutor pentru Ucraina: „Vladimir Putin trebuie oprit”

15:05, 08.03.2024 - Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a pledat pentru o sustinere sporita pentru Ucraina, zid de protectie pentru tara sa „atata timp cat Kievul rezista”, apreciind ca trebuie „oprit Vladimir Putin” pentru securitatea in Europa, intr-un interviu pentru Le Monde publicat vineri, relateaza AFP. „Astazi,…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…


Ce parere ai despre aceasta stire?