Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO/Pogromul de la Iaşi: "În vagonul meu am fost 137. Am ieşit vii opt"

Publicat:

FOTO/Pogromul de la Iasi: "In vagonul meu am fost 137. Am iesit vii opt" Pogromul de la Iasi - Trenurile mortii. Deschiderea usii unui vagon. Foto: Wikipedia.org.

Victimele pogromului de la Iasi din 1941 au fost comemorate astazi. Au avut loc servicii religioase si depuneri de coroane la cimitirele evreiesti din Iasi, Podul Iloaiei si Târgu Frumos.

Printre invitati s-au aflat supravietuitori, membri ai comunitatii evreiesti din tara si evrei de origine româna din Israel.

Vorbitorii au subliniat ca pastrarea memoriei victimelor, cercetarea si educatia în domeniul…

Citeste articolul mai departe pe romania-actualitati.ro…  

Sursa articol: romania-actualitati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cutremur semnificativ in Vrancea, chiar in dimineața zilei de Florii

08:15, 28.04.2024 - Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs duminica dimineata, la ora locala 6:43, in judetul Vrancea, zona seismica Vrancea, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).Seismul a avut loc la adancimea de 86,2 kilometri (km) in apropierea…

Romania umilita de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% in timp ce țara noastra conduce topul exploziei in UE

10:56, 16.04.2024 - Romania umilita de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% in timp ce țara noastra conduce topul exploziei in UE Romania umilita de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% in timp ce țara noastra conduce topul exploziei in UE Rata anuala a inflatiei in Bulgaria a incetinit in martie la 3%, de…

Cutremur in Romania, astazi dimineața: Este al noualea de la inceputul lunii aprilie

13:46, 09.04.2024 - Potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), un cutremur cu magnitudinea 3,1 s-a produs marti, la ora locala 11:28, in judetul Vrancea, zona Moldovei, scrie digi24.ro .

Cutremur in Romania, marți dimineața. Este al noualea de la inceputul lunii aprilie

13:05, 09.04.2024 - Un cutremur cu magnitudinea 3,1 s-a produs marti, la ora locala 11:28, in judetul Vrancea, zona Moldovei, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Cutremur in Romania, in urma cu puțin timp. Zonele in care s-a resimțit cel mai tare seismul

20:50, 06.04.2024 - Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a anunțat ca, sambata seara, s-a produs un cutremur la ora 19:51:20 (ora locala a Romaniei), intr-o anumita zona a Romaniei. „In ziua de 06 Aprilie 2024, la ora 19:51:20 (ora locala a Romaniei), s-a produs in MUNTENIA, BRAILA…

Romania a pus sechestru pe actiunile Gabriel Resources, dupa ce compania a pierdut la Roșia Montana

07:55, 06.04.2024 - ANAF a blocat la vanzare acțiunile companiei canadiene Gabriel Resources, care a pierdut procesul pentru exploatarea aurului de la Roșia Montana. Statul roman are de recuperat 10 milioane de dolari de la canadieni. Informatia a fost confirmata de premierul Marcel Ciolacu. ”Isi face datoria ANAF. Am…

Ciolacu spune ca interdicțiile lui George Simion de a intra in R. Moldova și Ucraina sunt decizii intemeiate: „Am vazut documentele secrete”

12:55, 18.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu spune ca a vazut „documentele secrete” și e convins ca interdicțiile de a intra in Republica Moldova și Ucriana ale lui George Simion sunt decizii intemeiate, scrie Digi24.„Documentele au un regim secret, nu pot sa divulg lucruri pe care nu am voie sa le vorbesc. Doar statul…

Ministerul de Externe din Romania „condamna ferm deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile rusești in Transnistria”

16:35, 17.03.2024 - Ministerul Afacerilor Externe condamna desfasurarea alegerilor rusești pe teritoriile ocupate in Ucraina și deschiderea sectiilor de votare pentru alegerile ruse in regiunea transnistreana a Republicii Moldova, scrie digi24.ro .


Ce parere ai despre aceasta stire?