Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO | Populația care a dezvoltat o splină supradimensionată. Se scufundă până la 70 de metri și petrece până la 13 minute sub apă fără să respire

Publicat:

Cercetatorii sunt uluiți dupa ce au descoperit prima dovada a unei adaptari genetice a ființei umane. Este vorba despre o populație de indigeni care a dezvoltat o splina supradimensionata.    In apropierea coastelor Malaeziei traieste un popor caruia autoritatile i-au interzis sa puna piciorul pe uscat. Este vorba de Tribul  Bajau care este format din așa numiții “nomazi ai marilor”. Indigenii care s-a obișnuit sa traiasca mai mult pe apa decat pe uscat au dezvoltat, in timp abilitați extraordinare.  Ei iși petrec pana la 60% din zi scufundandu-se in cautarea peștilor și pot petrece pana la 13…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire monumentala sub platoul Giza: arheologii detecteaza structuri uriașe folosind un radar de penetrare a solului

05:51, 23.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Tohoku din Japonia au descoperit o structura gigantica, formata din doua parți, sub platoul Giza din Egipt. Aceasta descoperire fara precedent sugereaza existența unor vestigii datand de acum 4000 de ani.

REVOLUȚIE TEHNOLOGICA Baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

12:05, 21.05.2024 - Cercetatorii chinezi susțin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revoluționara care se poate incarca in doar zece minute și poate alimenta o mașina .... The post REVOLUȚIE TEHNOLOGICA Baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri first appeared…

Cat de asemanatoare sunt Terra și Marte? Cercetatorii au facut o descoperire inedita pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

19:21, 07.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science.

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Descoperire neașteptata in spațiu. Ce a gasit NASA

01:00, 24.04.2024 - Cercetatorii au identificat 13 tulpini ale bacteriei Enterobacter bugandensis (bacterie asociata cu infecțiile sangvine) pe Stația Spațiala Internaționala (ISS). Mediul extrem de pe ISS, cu niveluri ridicate de dioxid de carbon, a forțat bacteria sa sufere mutații, iar expunerea la microgravitație i-a…

INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici

18:10, 31.03.2024 - Cercetatorii din Marea Britanie au dezvoltat LungVax, primul vaccin din lume impotriva cancerului pulmonar, deschizand noi perspective in lupta impotriva principalei cauze de mortalitate prin cancer. The post INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici first…

Ce regreta romanii intorși din strainatate. „Țara s-a dezvoltat foarte mult, nu și populația, și mai ales clasa politica”

16:15, 23.03.2024 - Cei mai mulți dintre romanii care au raspuns la intrebarea: „Regretați ca v-ați intors acasa?” au susținut ca, de fapt, nivelul de trai din țarile occidentale unde traiau s-a deteriorat foarte mult, fapt care-i face sa nu aiba regrete, deși, spun ei, nici in Romania situația nu este perfecta.


Ce parere ai despre aceasta stire?