Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Ion Roată, ţăranul vrâncean cu „gâdilici la limbă”, care a contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Române

Publicat:

Unul dintre cele mai reprezentative personaje ale tinutului Putna este Ion Roata, taran fruntas din comuna Cimpuri, care, alaturi de Alexandru Ioan Cuza, a avut un rol hotarator in infaptuirea Unirii Principatelor Romane. Mos Ion Roata s-a nascut in anul 1806, in satul Gura Vaii, comuna Campuri si impreuna cu sotia sa a avut patru copii, doua fete si doi baieti.
El a facut parte ca deputat din divanurile ad-hoc  care aveau sa se pronunte asupra cu Muntenia.

„In procesele – verbale ale sedintelor Divanului ad – hoc al Moldovei sunt amintite voturile lui Ioan…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Evolutia ritmurile de vegetatie ale culturilor agricole. Situatia in Dobrogea

17:25, 12.05.2024 - Seceta pedologica moderata si puternica in cultura graului de toamna se mentine pe suprafete extinse din Moldova si Oltenia, local in Muntenia, Dobrogea, precum si in Transilvania, in timp ce la porumb rezerva de apa din sol se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape…

Prind contur podurile de pe lotul Dumbrava-Mizil al autostrazii A7

01:47, 12.04.2024 - V. Stoica Veștile raman in continuare bune de pe șantierul lotului Dumbrava-Mizil al autostrazii A7, iar imaginile filmate cu drona arata ca prind contur podurile de pe acest prim sector al Autostrazii Moldovei. Sunt cadre care surprind montarea grinzilor in zona nodului rutier cu autostrada București…

(video) Reuniunea FAO, mutata de la Chișinau la Roma, dupa ce Moldova a interzis prezența delegației Rusiei. Zaharova: Maia Sandu, stați jos, nota 2

15:15, 10.04.2024 - Maria Zaharova, reprezentanta oficiala a Ministerului de Externe rus, a declarat ca cea de-a 34-a sesiune a conferinței regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultura (FAO), care urma sa se desfașoare la Chișinau, in perioada 14-17 mai, va avea loc la Roma, dupa ce autoritațile moldovenești…

(video) Conferința FAO, mutata de la Chișinau la Roma. Zaharova: Solicitarea a venit din partea noastra, dupa ce Moldova a interzis participarea Rusiei

15:10, 10.04.2024 - Maria Zaharova, reprezentanta oficiala a Ministerului de Externe rus, a declarat ca cea de-a 34-a sesiune a conferinței regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultura (FAO), care urma sa se desfașoare la Chișinau, in perioada 14-17 mai, va avea loc la Roma, dupa ce autoritațile moldovenești…

Valeriu Ostalep: "Se cheltuiesc milioane de euro pe salariile unor experți europeni care nu fac nimic"  

06:36, 04.04.2024 - Este foarte posibil ca sutele de milioane de euro, despre alocarea carora pentru Moldova partenerii occidentali vorbesc atit de des, sa fie salariile experților europeni care lucreaza in țara noastra și care, de fapt, nu fac nimic, iar acești bani vor deveni datoria externa a țarii noastre. O astfel…

Prima carte care o evoca pe Cocuța Conachi, care a facut spionaj in favoarea Unirii Principatelor

07:25, 03.04.2024 - La Galați a fost lansat volumul „Ecaterina (Cocuța) Conachi Vogoride – Eseu despre eroina din umbra” a scriitorului Vasile Ghica, acesta fiind primul volum in care este evocata personalitatea celei care a facut spionaj pentru dezvaluirea acțiunilor Imperiului Otoman impotriva unirii, aceste dezvaluiri…

Extinderea bazei aeriene Mihail Kogalniceanu, o „exacerbare a tensiunilor militare”, susțin rușii

11:40, 28.03.2024 - In contextul creșterii tensiunilor dintre NATO și Rusia, extinderea bazei aeriene Mihail Kogalniceanu devine un punct fierbinte al discuțiilor geopolitice. Ministerul de Externe rus a subliniat ca activitațile NATO in Europa de est se concentreaza pe pregatirea pentru un posibil conflict.

Se schimba vremea radical, in weekend. Anunțul facut de șefa ANM, Elena Mateescu

12:10, 14.03.2024 - Vremea ploioasa din timpul saptamanii este din cauza unei zone de presiune scazuta care va continua sa afecteze Romania și in zonele urmatoare, chiar daca nu cu o intensitate atat de mare. Prezența unui nucleu de aer rece in altitudine va menține, de asemenea, un grad de instabilitate atmosferica, scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?