Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FMI trage semnalul de alarma: firmele din statele emergente sunt supraindatorate cu 3.000 de miliarde dolari, ceea ce risca o criza a creditului si iesiri de capital. Fed sa amane majorarea dobanzii

Publicat:

Companiile din statele emergente, in frunte cu China, sunt supraindatorate, cu aproximativ 3.000 de miliarde dolari, ceea ce risca sa declanseze o criza a creditului si iesiri de capital in economiile care au fost lovite deja de scaderea pretului la materii prime, a anuntat FMI, transmite Agerpres.

"Aceste evolutii fac economiile emergente mai vulnerabile la cresterea dobanzilor, aprecierea dolarului si cresterea aversiunii globale fata de risc", sustine , directorul diviziei de analiza a stabilitatii financiare globale din cadrul FMI. 

Avertismentul FMI vine…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Liderii G7 acuza China ca ajuta la funcționarea mașinii de razboi a Rusiei: „Acest sprijin continuu permite un razboi ilegal”

14:45, 15.06.2024 - Sprijinul Beijingului pentru Moscova „permite” funcționarea mașinii ruse de razboi și agresiunea militara impotriva Ucrainei, au semnalat vineri liderii celor mai industrializate șapte economii ale lumii (G7) intr-un ton intarit impotriva Beijingului, transmite CNN, potrivit news.ro.Avertismentul dur,…

Vanzarile de vehicule electrice stagneaza in SUA și in Europa pe fondul incertitudinii persistente din piața

13:00, 07.06.2024 - Studiu EY Se așteapta ca in SUA și in Europa sa se inregistreze o incetinire a cererii și a vanzarilor de vehicule electrice (VE) pe termen scurt, in timp ce China va inregistra o creștere constanta, potrivit celui mai recent studiu EY Mobility Lens Forecaster, un instrument de prognoza bazat pe inteligența…

Porturile din Europa, pline de mașini electrice chinezești pe care nu le vrea nimeni

18:56, 19.05.2024 - Companiile chineze de vehicule electrice par sa nu aiba deloc succes dupa ce au invadat agresiv piețele europene, incercand sa profite de agenda ecologica a UE. Marile porturi din UE sunt aproape pline pana la refuz de mașini electrice chinezești pe care nimeni nu vrea sa le cumpere. O scadere a vanzarilor…

In ce investesc cei mai bogați oameni din lume in acest an?

18:20, 30.04.2024 - Un total de 483 de miliarde de dolari (443,5 miliarde de euro) așteapta sa fie investiți in 2024 in intreaga lume. Pe ce mizeaza banii inteligenți? Anul trecut au fost creați in medie 70 de investitori foarte bogați in fiecare zi, iar aceasta este o tendința care nu da semne de incetinire, scrie Euronews.…

Presedintele WEF: ”Nu am vazut acest tip de datorii la nivel global de la razboaiele napoleoniene”

07:55, 29.04.2024 - Vorbind duminica la ”Intalnirea speciala pentru colaborare globala, crestere si energie pentru dezvoltare” a WEF din Riad, Arabia Saudita, el a avertizat ca rapoartele datoriilor globale sunt aproape de niveluri nemaivazute din anii 1820 si ca exista un risc de ”stagflatie” pentru economiile avansate.…

FMI: Italia si Franta trebuie sa reduca cheltuielile mai rapid, dar Germania trebuie sa stimuleze cresterea economica

08:01, 22.04.2024 - Ministrii de Finante din intreaga lume s-au aflat la Washington saptamana trecuta pentru a compara date si pentru a-i asculta pe expertii FMI si Bancii Mondiale despre subiecte care variaza de la politica fiscala la cresterea globala si pentru a ajuta tarile mai sarace. Desi sfaturile FMI nu sunt obligatorii…

FMI si-a imbunatatit usor previziunile privind cresterea economiei globale, afirmand ca economia s-a dovedit ”surprinzator de rezistenta”

18:55, 16.04.2024 - FMI se asteapta acum la o crestere globala de 3,2% in 2024, cu o imbunatatire modesta de 0,1 puncte procentuale fata de previziunile sale anterioare din ianuarie si in conformitate cu proiectia de crestere pentru 2023. Cresterea est asteptata sa se extinda in acelasi ritm de 3,2% in 2025. Economistul-sef…

Razvan Nicolescu: „Romania ar putea folosi mai bine trei miliarde de euro!”

19:40, 01.04.2024 - Experții argumenteaza impotriva mecanismului CfD planificat de Romania pentru investițiile in energie verde . Romania a decis recent sa utilizeze trei miliarde de euro din Fondul de tranziție energetica pentru a finanța o schema CfD menita sa stimuleze investițiile in capacitați de generare a energiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?