Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Florile produc un ”halou albastru” pentru a atrage insectele

Publicat:

Multe flori au dezvoltat o modalitate eficienta pentru seducerea albinelor, ele producand un “halou albastru”, invizibil ochiului omenesc, ce atrage polenizatorii, indica un studiu publicat miercuri, citat de AFP, informeaza AGERPRES . Albinele si alti polenizatori repereaza florile mai usor datorita acestui halou creat cu ajutorul striatiilor prezente pe petale, ce disperseaza lumina si produc un semnal ce poate fi reperat doar de aceste insecte, dupa cum au explicat autorii studiului publicat in revista ”Nature”. Aceste striatii nanometrice prezinta o anumita “dezordine”, dimensiunea si dispunerea…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

A inceput cercetarea lacului Tarzan cu sonarul! Scufundari și investigații realizate de un celebru cadru universitar! (VIDEO)

09:30, 28.03.2024 - Saptamana trecuta TurdaNews anunța ca lacul Tarzan din Turda va fi cercetat de un cunoscut cadru universitar maghiar,  Peter Hantz. Acesta va face scufundari și va utiliza sonarul in legendarul lac Tarzan . In acest sens a primit aprobarea Agenției naționale pentru Arii protejate din Romania. Omul de…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:55, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Doamnelor, bucurați-va de micile minuni ale naturii! Florile de primavara sunt sursa de bucurie și inspirație

12:26, 15.03.2024 - Doamnelor, bucurați-va de florile pe care le-ați primit in zilele de 1 și 8 Martie și pe care vi le vor oferi, in toata aceasta perioada a anului, cei care va indragesc! Va aduc numeroase beneficii pentru sanatate și in viața de zi cu zi. Este dovedit științific.  Articol publicat in Jurnalul de Ilfov…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

Cercetatorii considera ca modalitatea de clasificare a cancerelor trebuie sa se schimbe

00:11, 05.02.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita si poate sa ii impiedice uneori pe anumiti pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, considera cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un…

Clasificarea cancerelor s-ar putea schimba

21:00, 31.01.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita. Acest lucru  ii poate impiedica pe  pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, arata cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?