Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fărâme de suflet țesute în covoare tradiționale moldovenești – Tradiții cu Dumitru Șerban (ora 21:03, 19.09.2019)

Publicat:

Dragi auditori, in ediția de astazi a emisiunii Tradiții poposim in satul Iurești, din Județul Botoșani. Intram in incinta atelierului de lucru al Familiei Ivanușca. Dialogam cu Vasile și Daniela Ivanușca, artiști populari a caror meșteșug consta in faurirea textilelor tradiționale. S-au apucat de meșteșug, in urma cu cațiva ani, iar cea care le este alaturi, aratandu-le din tainele firului de lana este matușa , gospodina a comunei. Clic pentru a vedea prezentarea.   http://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/sites/6/2019/09/1_Familia-Ivanusca-Mesteri-Populari_Todireni-AUDIO-4-22.mp3…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO: Ziua romilor la Sebeș. Spectacole de muzica și dansuri tradiționale, expoziții și tradiții, la Festivalul ”Amare rroma”

21:31, 08.04.2024 - FOTO: Ziua romilor la Sebeș. Spectacole de muzica și dansuri tradiționale, expoziții și tradiții, la Festivalul ”Amare rroma” Ziua romilor a fost sarbatorita in 8 aprilie și la Sebeș. La Centrul Cultural ”Lucian Blaga” s-a desfașurat prima ediție a Festivalului Județean „Amare Rroma”. Evenimentul a…

Controlul de frontiera, ingreunat la Aeroportul Otopeni pana duminica, cand intram in Air Schengen

11:35, 27.03.2024 - Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti anunta capacitate limitata temporar la punctele de control de frontiera din Aeroportul Henri Coanda, pana duminica, pentru implementarea masurilor necesare aderarii la Spatiul Schengen. ”Revenim asupra informarii transmise la 1 martie a.c., privind capacitatea…

Concert de pricesne la Cluj și lansare de film despre calugarul iconar de la Nicula

13:50, 21.03.2024 - Suntem in Postul Paștelui, cand și manifestarile cultural-artistice se adapteaza perioadei. Tot mai multe evenimente au ca repertoriu frumoasele pricesne și cantece religioase. Un astfel de concert are loc luni, 25 martie 2024, de la ora 18, la Cluj-Napoca. Sub genericul ”Tradiții clujene de Buna Vestire”,…

„Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Nr. XXIII – subiect al emisiunii Tradiții de joi, 21 MARTIE 2024, ora 21:03… cu Dumitru Șerban

08:11, 21.03.2024 - In emisiunea de astazi, relatam de la prezentarea publicației științifice „Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Numarul XXIII, publicație de inalta ținuta academica, inițiata de catre regretatul om de cultura Vasile Munteanu (1966-2012); „Anuarul” a fost lansat, la Iași, nu demult, in Sala „Petru…

9 Martie – Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Cum se pregatesc mucenicii moldovenești?

09:20, 09.03.2024 - Anual, Sfinții 40 Mucenici sunt praznuiți de Biserica Ortodoxa la data de 9 Martie. Aceștia erau soldați creștini, romani, greci și armeni. Guvernatorul Armeniei, afland despre credința lor, i-a silit sa se inchine idolilor. Aceștia au refuzat și au fost intemnițați și batuți cu pietre timp de 8 zile.…

Viața și activitatea lui Sile Ungureanu, de prof. Mihai Doloton – subiect al emisiunii TRADIȚII de joi, 29 FEBRUARIE 2023, ora 21:03, cu Dumitru ȘERBAN

09:55, 29.02.2024 - Stimați prieteni, in emisiunea Tradiții – de astazi – stam de vorba cu Mihai Doloton, profesor la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Calarași, membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova. Profesorul Mihai Doloton ne prezinta volumul Viața și activitatea lui Sile Ungureanu, unul dintre cei…

29 februarie: o serie de curiozitați științifice și tradiții nu intotdeauna cunoscute

08:40, 29.02.2024 - 29 februarie: o serie de curiozitați științifice și tradiții nu intotdeauna cunoscute. De obicei, trece fara sa i se acorde o atenție deosebita. Cu toate acestea, 29 februarie, este legata de o serie de curiozitați științifice și tradiții nu intotdeauna cunoscute.

Marți, 13. De ce se tem romanii de aceasta zi? Superstițiile din spatele acestei date: este sau nu o zi cu ghinion

14:21, 13.02.2024 - Acest fenomen este similar celui intalnit in alte culturi, in care vineri, 13, este, spre exemplu, asociata cu nenorocul. Insa, pentru romani, marți, 13, este ziua considerata mai degraba nefasta, iar credințele care stau in spatele acestei superstiții au radacini adanci in tradiția populara și in credințele…


Ce parere ai despre aceasta stire?