Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expresia neaoșă ce a dat bătăi de cap unui străin care vrea să învețe românește. „Mai are și alt sens?“

Publicat:

Limba romana a fost clasata drept o limba ușor de invațat pentru vorbitorii de limba engleza. Totuși, unele expresii dau mari batai de cap celor care vor sa invețe sa vorbeasca romanește.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce inseamna expresia ‘toba de carte’, de fapt. De unde provine

11:50, 15.04.2024 - Limba romana este destul de complexa și are in componența numeroase expresii. Una dintre acestea este ‘toba de carte’. Cu siguranța ați auzit-o de multe ori, dar ce inseamna, de fapt, și de unde provine? Ce inseamna și de unde provine expresia ‘toba de carte’ Limba romana este bogata in expresii și…

Ce inseamna expresia ‘branza buna in burduf de caine’, de fapt. De unde a aparut

15:00, 10.04.2024 - Limba romana este complexa și are o mulțime de expresii ciudate, pe care puțini dintre noi le ințeleg. Printre cele mai utilizate, dar pentru care mulți nu au o explicație, se numara și ‘branza buna in burduf de caine’. Ce inseamna, de fapt, și de unde a aparut. Totul despre expresia ‘branza buna in…

Expresia pe care toți romanii o folosesc greșit. Cum e corect, de fapt: “imi cer scuze” sau “iți cer scuze”?

18:25, 07.04.2024 - Cum iți ceri scuze atunci cand intarzii undeva? Spui „imi cer scuze” sau „iți cer scuze”? Sunt doua expresii pe care le auzim tot timpul, dar mulți nu s-au gandit niciodata care este forma corecta. Cum se scrie corect: „Imi cer scuze” sau „iți cer scuze” Limba romana este plina de „capcane” pentru unii…

Ce inseamna expresia „A tine de sase“, de fapt. De unde vine

19:01, 28.03.2024 - Limba romana este o limba vasta și conține multe expresii. Una dintre acestea este „a ține de șase”. Cu toții am auzit-o cel puțin o singura data, fiind folosita des in convorbire, dar știți ce inseamna, de fapt, și de unde provine? De unde vine expresia „a ține de șase” Cu siguranța ați auzit aceasta…

Șomerii analfabeți din Salaj, chemați sa invețe și sa se angajeze

10:20, 27.03.2024 - Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj organizeaza in acest an cel puțin 30 de cursuri de recalificare și calificare. Programele sunt gratuite și vizeaza peste 400 de persoane aflate in evidența AJOFM. Meseriile in care se vor organiza cursurile sunt urmatoarele: agent de securitate,…

Cuvantul care le-a dat batai de cap elevilor la ​Simularea BAC 2024, de la Limba și Literatura Romana, viral pe net

10:25, 05.03.2024 - ​Simularea BAC 2024 a inceput luni, 4 martie, cu proba de limba romana, in care viitorii absolvenți de liceu și-au testat prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele in perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie. Un cuvant primit de elevi la simularea de la Bacalaureat 2024, de la…

De ce nu vorbesc ungurii romanește. „E un mit, o prejudecata sa credem ca nu doresc sa invețe limba”

19:50, 27.02.2024 - Concluzia unei dezbateri organizate la Cluj-Napoca in privința ungurilor din Romania care nu ar vrea sa vorbeasca romanește este ca, in realitate, acest lucru e doar un mit și ca sunt zone unde singura tangența a maghiarilor cu romana este in școala, iar aici lucrurile trebuie imbunatațite.

26 februarie: Ziua ”Carpe Diem”. Ce inseamna acesta expresie și de ce iți poate schimba viața

07:05, 26.02.2024 - 26 februarie: Ziua ”Carpe Diem”. Ce inseamna acesta expresie și de ce iți poate schimba viața 26 februarie: Ziua ”Carpe Diem”: Expresia „Carpe Diem” este o fraza in limba latina care se traduce in limba romana ca „Traiește clipa” sau „Profita de ziua de azi”. Aceasta expresie a devenit cunoscuta datorita…


Ce parere ai despre aceasta stire?