Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efectele TVA defalcate. Firmele sa se pregateasca de blocaje la trezorerie

Publicat:

Efectele TVA defalcate. Firmele sa se pregateasca de blocaje la trezorerie Aplicarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) defalcate va impune firmelor din Romania adaptarea sistemelor informatice si gasirea de finantare, iar procesul va provoca blocaje la de , deoarece nici una dintre parti nu este pregatita, avertizeaza expertii fiscali.

Plata defalcata a TVA devine operationala în mod optional de la 1 octombrie si obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. Prioritara pentru companii va fi adaptarea sistemelor IT și rezolvarea dificultaților de flux de numerar…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

ANAF iși extinde controlul și asupra automatelor comerciale

08:55, 30.04.2024 - Autoritatea Naționala de Administrare Fiscala (ANAF) a luat o noua masura pentru consolidarea colectarii fiscale, extinzandu-și sfera de aplicare catre un sector surprinzator: automatele comerciale. Aceasta inițiativa are ca scop asigurarea ca toate tranzacțiile efectuate prin intermediul acestor dispozitive…

Ciolacu, despre sechestrul pus de ANAF companiei Gabriel Resources care nu poate vinde actiunile detinute in proiectul Rosia Montana: Isi face datoria ANAF. Am castigat un proces. S-au pornit procedurile legale

14:55, 05.04.2024 - „Isi face datoria ANAF. Am castigat un proces. S-au pornit procedurile legale. Presupun ca si daca ei castigau procesul, faceau la fel”, a afirmat Marcel Ciolacu, intrebat daca stie si are de comentat ceva despre faptul ca ANAF a pus sechestru pe actiunile companiei Gabriel Resources si astfel nu poate…

Sondajul BEI privind investițiile 2023: Companiile romanești au manifestat o rezistența peste așteptari in fața incetinirii creșterii economice și prioritizeaza extinderea capacitații de producție

17:35, 19.03.2024 - Șocul din sectorul energetic a afectat puternic firmele romanești. Aproximativ trei sferturi dintre acestea (72%) raporteaza o creștere mare a cheltuielilor cu energia, in comparație cu firmele din SUA (30%). Șocul a generat o reacție: 96% dintre firmele din Romania au implementat strategii de atenuare…

Avertismentul Bancii Mondiale: companiile de stat din Romania angajeaza prea mulți oameni și platesc salarii mari

11:35, 02.03.2024 - Banca Mondiala avertizeaza ca, deși companiile de stat romanești angajeaza mai mulți oameni și platesc salarii mai mari, sunt tot mai puțin productive. Analiza Bancii Mondiale arata ca exista dovezi ca prezența intreprinderilor de stat poate limita intrarea pe piața a firmelor private și afecteaza…

Studiu: De ce prefera firmele romanești sa nu acceseze beneficiile fiscale

12:11, 23.02.2024 - Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult…

Marcel Ciolacu dezvaluie care este prioritatea Guvernului: Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile romanești

15:55, 08.02.2024 -  ”As dori sa va anunt ca prioritatea absoluta a Guvernului in urmatoarele doua saptamani este sa finalizam setul de norme prin care in toate licitatiile publice sa se aplice «Criteriul verde». Este cel mai puternic instrument pentru a sustine companiile romanesti, folosind un principiu european punctat…

Marcel Ciolacu dezvaluie care este prioritatea Guvernului: Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile romanești

11:51, 08.02.2024 -  ”As dori sa va anunt ca prioritatea absoluta a Guvernului in urmatoarele doua saptamani este sa finalizam setul de norme prin care in toate licitatiile publice sa se aplice «Criteriul verde». Este cel mai puternic instrument pentru a sustine companiile romanesti, folosind un principiu european punctat…

UPDATE – Comisia Europeana acuza PPC ca a vandut energie electrica pe piata angro sub cost, pentru a exclude companiile concurente / Reactia PPC

17:55, 07.02.2024 - Comisia Europeana a declarat ca practica anticoncurentiala a avut loc intre 2013 si 2019, cand PPC a abuzat de dominatia sa pe piata angro de energie electrica din Grecia, vanzand energie electrica generata de centralele sale termice la preturi sub costurile variabile ale acestora. Institutia UE a trimis…


Ce parere ai despre aceasta stire?