Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Drama medicilor de la ATI: Ne mor pacienţii în braţe. Doar 10 la sută ies vii de la întubare

Publicat:

Pe masura ce mii de oameni se imbolnavesc zilnic de COVID-19, sunt tot mai mulți cei care fac forme grave ale bolii și sunt internați la terapie intensiva. Medicii de la Timișoara spun ca mai puțin de 10% dintre pacienții de la ATI supraviețuiesc. Vorbesc de o moarte subita, atat de rapida incat nu mai au timp sa faca nimic. La Spitalul Victor Babeș din Timișoara ajung zilnic aproape 100 de pacienți. Prea mulți și pentru capacitatea spitalului, și pentru medici, așa ca stau la rand in funcție de diagnostic și starea in care se afla. Pacienta: Este rand, trebuie sa așteptam pana ne face testul…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Medicii ar putea fi sancționați daca trimit pacienții de la spitalele de stat la privat

08:15, 19.04.2024 - Alexandru Rafila anunța o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat. El spune ca se impun sancțiuni in cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții in privat și anunța elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale sa asume „pe proprie raspundere”…

Dorel Sandesc, despre scandalul de la Pantelimon: „Este o absurditate. Cum sa omoare medicii pacienții? Noi ii salvam”

09:35, 13.04.2024 - Rudele celor 17 pacienți care au murit la ATI la spitalul Sf. Pantelimon cer explicații. Conducerea spitalului neaga ca ar fi vorba de de o mana criminala. Primele rapoarte vor fi gata saptamana viitoare. Medicul Dorel Sandesc, specialist in Terapie Intensiva, spune ca dozele de noradrenalina care se…

Moarte suspecta in Timișoara. Un tanar de 23 de ani a murit intr-un salon de tatuaje. Nimeni nu a mai putut sa ii salveze viața

21:00, 12.04.2024 - Tragedie de proporții in Timișoara! Un tanar a murit subit in timp ce se afla intr-un salon de tatuaje, in urma cu puțin timp. Medicii nu au mai reușit sa ii salveze viața baiatului, care a fost gasit fara suflare. Decesul s-a produs in doar cateva minute.

Centrul de cercetare OncoGen reincepe misiunea de a produce terapii celulare pentru pacienții cu cancer

16:30, 29.03.2024 - Dupa un deceniu de așteptare, centrul OncoGen din Timișoara pornește din nou pe drumul producerii de terapii celulare pentru bolile oncologice. Azi, reprezentanții OncoGen din Timișoara au semnat un acord de colaborare cu o companie germana privata. Acesta este, practic, inceputul revenirii la obiectul…

Medicii au mai intins o mana de ajutor și au donat sange pentru pacienții lor in cadrul campaniei „Avem același sange”

15:15, 29.03.2024 - Un copil bolnav aflat pe patul de spital, o mama care a suferit un accident, un tata care se afla pe masa de operație și un bunic care a ajuns de urgența la spital, sunt doar cateva dintre exemplele celor care au nevoie de noi.

VIDEO: Noutați la Urgențe. Dr. Tiberiu Tudor: „Este o drama a sistemului medical. Este inacceptabil, mai ales cand e vorba de copii”

14:20, 29.03.2024 - „Una dintre marile probleme cu care ne-am confruntat la UPU a fost și timpul mare de așteptare la triaj, pana in momentul in care pacientul era consultat de primul medic. Toata munca desfașurata in ultima perioada a fost sa corectez cat se poate de mult acest timp. Pentru ca erau o mulțime de reclamații…

Medicii trag un semnal de alarma de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei: Zilnic, peste 4000 de oameni pierd viața din cauza acestei boli

17:40, 24.03.2024 - Medicii de la Spitalul CF Timisoara trag un semnal de alarma privind gravitatea tuberculozei si avertizeaza ca zilnic peste 4.000 de oameni isi pierd viata. Ei spun ca TBC poate duce la complicatii grave, iar un tratament inadecvat poate duce la deces. ”Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei…

Iritații, mancarimi și roșeața: recomandarile medicilor privind dermatita de contact

18:35, 21.03.2024 - Mulți dintre noi pațim sa ne iritam și sa ni se inroșeasca pielea, daca intram in contact cu substanțe iritante sau alergene. Acest fenomen este denumit de specialiști „dermatita de contact”. Fie ca este vorba de produse de igiena, cosmetice și chiar anumite plante, acest tip de afecțiune apare destul…


Ce parere ai despre aceasta stire?