Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(DOCUMENT) Hotărârea INTEGRALĂ a Curții Constituționale privind interpretarea Articolului 13 / 5 decembrie 2013 - zi istorică

Publicat:

Hotarârea CC privind interpretarea articolului 13 alin. (1) din Constituție în corelație cu Preambulul Constituției și Declarația de Independența a .

Circumstantele cauzei La originea cauzei se afla sesizarile depuse la 26 martie 2013 si, respectiv, 17 septembrie 2013, completate ulterior, de deputatii , , , , si privind interpretarea dispozitiilor 13 alin. (1) din Constitutie în coraport cu si Declaratia de Independenta a .

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Republica Moldova va organiza pe 20 octombrie alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeana

21:00, 16.05.2024 - Parlamentul de la Chisinau a adoptat joi, 16 mai, o hotarare privind desfasurarea referendumului republican constitutional asupra aderarii Republicii Moldova la Uniunea Europeana pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile prezidențiale, relateaza Reuters și TV8.md.Data propusa pentru referendum a fost…

CCR, decizie de ultima ora privind comasarea alegerilor din 9 iunie: Hotararea vine in plina campanie electorala!

15:36, 14.05.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a tranșat, marti, sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu Ordonanța de Urgența a Guvernului privind organizarea alegerilor din 9 iunie.

PSRM critica decizia CC de a da aviz pozitiv pentru organizarea referendumului: „Desfașurarea acestuia afecteaza suveranitatea RM”

19:21, 16.04.2024 - Partidul Socialiștilor critica decizia Curții Constituționale (CC) de a da aviz pozitiv pentru organizarea referendumului. Potrivit PSRM, „Desfașurarea acestuia afecteaza suveranitatea Republicii Moldova”.

Proiectul pentru modificarea Legii Supreme si initierea referendumului, pe masa Curții Constituționale: Deputatii PAS cer avizul magistraților

18:05, 09.04.2024 - Fracțiunea PAS incepe procedura oficiala de inițierea a referendumului republican de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana. Un grup de deputați ai formațiunii au depus astazi proiectul la Curtea Constituționala pentru a cere avizul.

Lege ”nociva pentru oamenii cinstiti”, pe masa CCR

07:35, 19.03.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei va dezbate, marti, sesizarea depusa de USR si Forta Dreptei privind neconstitutionalitatea proiectului de lege prin care se dezincrimineaza evaziunea fiscala cu prejudiciu sub un milion de euro daca in cursul urmaririi penale prejudiciul cauzat majorat cu 25% din valoarea…

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis mentinerea sintagmei „limba romana” in legislatia Republicii Moldova

19:00, 11.03.2024 - Sintagma „limba romana” va fi utilizata in continuare in toata legislatia din Republica Moldova, inclusiv in legea fundamentala. Magistratii Curtii Constitutionale de la Chisinau au respins luni sesizarea depusa anul trecut de un grup de deputat socialisti si comunisti, dupa ce Parlamentul Republicii…

(video) „Limba de stat a RM este limba romana”. CC a respins parțial sesizarea deputaților Voronin, Greceanii și Batrincea

18:40, 11.03.2024 - Curtea Constituționala a pronunțat, astazi, Hotararea nr. 9 privind controlul constituționalitații Legii nr. 52 din 16 martie 2023, pentru implementarea considerentelor unor hotarari ale CC. Astfel, Inalta Curte a verificat Legea care stabilește denumirea „limba romana” ca limba de stat a Republicii…

Și pe stanga și pe dreapta Prutului, constituțional, se vorbește aceeași limba. Limba romana apare in toata legislația Republicii Moldova

15:21, 11.03.2024 - Și pe stanga și pe dreapta Prutului, constituțional, se vorbește aceeași limba. Legea cu privire la inlocuirea sintagmei „limba moldoveneasca” cu „limba romana” in toata legislația Republicii Moldova, inclusiv in Constituție, a fost declarata constituționala. Hotararea a fost pronunțata cu puțin timp…


Ce parere ai despre aceasta stire?