Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române a avut nevoie de o nouă ediţie ca orice dicţionar care, din când în când, are nevoie să fie revizuit, corectat, pus în acord cu tendinţele limbii

Publicat:

Interviu cu Adina Dragomirescu- director al Institutului de Lingvistica „ – Alexandru Rosetti” al , conferentiar universitar doctor la Departamentul de Lingvistica al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din București „Lumea se schimba, se schimba si cuvintele” (Larousse) A iesit de sub tipar, la , o noua editie a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al Limbii romane, fiind vorba despre o a treia editie, dupa cele aparute in 1982 si 2005. Elaborat sub egida ( forul care se ingrijeste…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sociologul Dan Dungaciu, trimis in judecata de DNA

17:00, 05.04.2024 - Sociologul Dan Dungaciu a fost trimis in judecata de Direcția Naționala Anticorupție. Profesor al Facultații de Sociologie și Asistența Sociala a Universitații din București, acesta a fost acuzat de abuz in serviciu. Citește și: Dosarul 2 Mai: Victimele sunt de vina. Se deplasau neregulamentar In varsta…

Un timbru comemorativ ”Eugen Ionesco”, lansat de Serviciul de Filatelie al  Poștei din Franța  

22:21, 29.03.2024 - Un timbru comemorativ, menit a omagia memoria scriitorului si dramaturgului de origine romana Eugen Ionesco, a fost lansat de Serviciul de Filatelie al Poștei din Franța.  Evenimentul marcheza implinirea a 30 de ani de la moarte scriitorului roman (28 martie 1994, la Paris), inmormantat in Cimitirul…

Compoziția cu maci, opera artistului turdean Cornel Vana, a ajuns in colecția fostului președinte, Emil Constantinescu!

22:06, 29.03.2024 - Viața ne ia prin surprindere cand ne așteptam mai puțin, iar cand vedem ca munca noastra este apreciata, nimic nu poate fi mai satisfacator. Iata ca viața l-a luat prin surprindere pe artistul turdean Cornel Vana, una dintre operele sale, Compoziția cu maci, ajungand in colecția fostului președinte…

Cauza decesului marelui Eugen Ionescu

08:50, 28.03.2024 - Se implinesc 30 de ani de la decesul lui Eugen Ionescu (Eugene Ionesco). Cel despre care criticul literar Vladimir Streinu spunea ca ”si-a construit, in teatrul contemporan, o glorie mondiala’, a murit la 28 martie 1994, la Paris, Ile-de-France,. A decedat in urma unui stop cardiac. A fost inmormantat…

A murit Nicolae Manolescu. Uniunea Scriitorilor: „Cultura romana sufera o grea, ireparabila pierdere”

09:55, 24.03.2024 - Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor , a murit sambata, a scris pe Facebook, Mircea Mihaeș, un apropiat al omului de cultura. Nicolae Manolescu avea 84 de ani și fusese internat la Spitalul Elias. „S-a stins din viața Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric…

Istoria Rusiei, „Vremurile tulburi” (I) – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 20 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

07:35, 20.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov, de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Anul acesta se implinesc 150 de ani de la nașterea lui Feodor…

Un medic argeșean ar putea candida la Primaria Capitalei

18:00, 22.02.2024 - Liderii PSD și PNL au decis sa propuna un candidat comun pentru Primaria Capitalei, iar printre numele vehiculate recent s-ar afla și medicul ortoped Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Atat reprezentanții PSD, cat și cei ai PNL par a fi de acord cu varianta Catalin Cirstoiu,…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?