Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Devetașka – peștera bulgară cu 70.000 de ani de locuire umană

Publicat:
Devetașka – peștera bulgară cu 70.000 de ani de locuire umană

Peștera Devetașka este o peștera enorma din Bulgaria, care a oferit adapost grupurilor de oameni inca din paleoliticul tarziu și, de atunci, in mod continuu, timp de zeci de mii de ani. In prezent abandonata de oameni, ea ramane un sit de importanța naționala și internaționala și gazduiește aproximativ 30.000 de lilieci. Peștera Devetashka, cunoscuta in Bulgaria sub numele de Devetashka peshtera, este situata la aproximativ 18 kilometri nord de Lovech, in apropiere de satul Devetaki. Este o peștera carstica formata din dizolvarea rocilor solubile și caracterizata prin doline, peșteri și sisteme…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol si foto: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

„E incredibil, e ca o mica comoara”. Cercetatorii analizeaza „praf intunecat” vechi de peste patru miliarde de ani din asteroidul Bennu

11:36, 28.11.2023 - O cantitate de „praf intunecat” care ar putea sa incapa intr-o lingurița, obținut de pe asteroidul Bennu, la peste 300 de milioane de kilometri de Pamant, a ajuns la Muzeul Național de Istorie de la Londra, iar cercetatorii se straduiesc sa ii afle secretele, relateaza The Guardian.

Cetatea Timișoarei de-a lungul secolelor, intr-o expoziție de gravuri la Muzeul Banatului

08:36, 04.11.2023 - Expoziția „Timișoara in gravura europeana secolele XVI – XVIII”, realizata de Muzeul Național al Banatului in colaborare cu Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, Fundația Herczeg și Egeria, va fi vernisata marți, 7 noiembrie, incepand cu ora 18:00, in mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.…

“Descoperirea trecutului in 3D”: Monumente istorice și artefacte din Constanța și Dambovița, conservate sub forma de modele virtuale interactive

19:05, 01.11.2023 - Mai multe obiective de patrimoniu istoric și cultural din Constanța și Dambovița sunt scanate de cercetatori din Statele Unite pentru a fi conservate sub forma de modele 3D detaliate și interactive, transmite Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Constanța intr-un comunicat de presa. Proiectul…

Noapte Medievala, de Halloween, la Muzeul de Istorie din Cluj. Vizitatorii costumați intra gratuit/ Cadou pentru primii 100 de copii

15:06, 31.10.2023 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei ii așteapta, in aceasta seara, pe clujeni sa participe, cu ocazia Halloween-ului, la evenimentul Noapte Medievala la MINT. Primii 100 de copii costumați vor primi un cadou surpriza.

Lectia de istorie. Closca cu puii de aur

16:01, 11.10.2023 - Doi pietrari, oameni simpli, Ion Lemnaru și ginerele sau Stan Avram au gasit in octombrie 1837, in timp ce sapau la poalele muntelui Istrița, o comoara imensa de aur, care se estimeaza ca ar fi avut aproximativ 40 kg. Astazi, piesele se afla la Muzeul Național de Istorie din București și cantaresc 19,82…

Primele declarații ale lui Ciolacu dupa discuțiile din cadrul Trilateralei

16:40, 09.10.2023 - Prim-ministrul Romaniei, Marcel Ciolacu a dat primele declarații dupa intalnirea din cadrul Trilateralei Romania-Bulgaria-Grecia. Cele trei state au acceptat implementarea unui plan comun de acțiune pentru dezvoltarea domeniilor precum transportul, energia, comerțul și securitatea. „Am participat astazi,…

Luna septembrie 2023 ar putea fi printre cele mai calde luni din istorie!

10:25, 20.09.2023 - Actuala luna septembrie ar putea fi declarata una dintre cele mai calde din istorie. In Romania sunt așteptate maxime la pragul caniculei, de pana la 32°C. ANM a emis prognoza meteo actualizata pentru urmatoarea perioada. „Este posibil sa consemnam o luna septembrie 2023 printre cele mai calduroase…


Ce parere ai despre aceasta stire?