Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESTINAȚII CU GUST. Sarmale oltenești din semințe de dovleac, orez și praz

Publicat:

O rețeta straveche, datand de la sfarșitul secolului al XV-lea, referitoare la prepararea sarmalelor din orez și semințe de dovleac, este perpetuata de locuitorii din comuna Șișești, județul Mehedinți. Etnologul Titu Dinuț, custodele muzeului din localitate, spune ca rețeta de preparare a sarmalelor din frunze de vița de vie cu semințe de dovleac, orez și praz a fost transmisa din generație in generație in toate gospodariile din localitațile de munte situate in actualul Geoparc "Platoul Mehedinți".
    Mancarea respectiva se prepara pentru zilele de post. Ingredientele utilizate…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Paste carbonara, dupa rețeta lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le transforma intr-un deliciu

18:50, 20.05.2024 - Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucatari din Romania, iar preparatele sale se numara printre cele mai bune. Mulți oameni au inceput sa il indrageasca dupa ce au vazut cum iși conducea echipele in show-urile culinare la care a participat, dar și datorita priceperii sale in bucatarie.nele…

Cel mai tanar consumator de droguri din Romania are varsta de doar 8 ani. Dezvaluiri cutremuratoare facute de Ministrul Justiției

10:01, 11.05.2024 -  ”Fenomenul drogurilor n-a fost tratat intotdeauna foarte pragmatic de statul roman. Haideti sa spun ca n-am fost extrem de realisti atunci cand ne-am raportat la o vulnerabilitate extrem de serioasa. Am vazut cifrele pe care le-ati prezentat, sunt absolut convinsa ca dinamica trebuie sa ne puna in…

”Culturile lumii” – festivalul diplomației culturale

14:15, 07.05.2024 - Pentru al treisprezecelea an, Palatul Brancovenesc de la Mogoșoaia iși deschide porțile pentru o noua ediție a Mogoșoaia ClasicFest, care se va desfașura și de acesta data sub genericul ”Culturile lumii”. Țari din America de Sud, Asia, Europa și Africa și-au anunțat participarea, iar cu ocazia acestui…

Cum se prepara adevaratele sarmale turcești. Ingredientele care fac diferența pentru un gust divin 

16:00, 24.04.2024 - Sarmalele turcești sunt cu adevarat delicioase și puțin diferite de cele romanești. Totuși, din cand in cand, merita sa incercam și cate o rețeta mai diferita. Aceste sarmale, denumite dolman, is au originea in Imperiul Otoman și se prepara in frunze de vița de vie. Ele pot fi gatite in sos de roșii…

Gospodinele din Adancata s-au intrecut pe ele insele cu cele mai bune mancaruri la ...

17:50, 21.04.2024 - Gospodinele din Adancata s-au intrecut pe ele insele cu cele mai bune mancaruri la ediția de anul acesta a „Festivalul produselor tradiționale de post". Festivalul, ajuns la a zecea ediție, a avut loc in casa de praznuire a micuței și cochetei biserici de lemn "Sf. Dumitru" ...

VIDEO Big Little Festival, la Rasnov. Smiley, Alina Eremia si Mario Fresh la sigurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv familiilor

08:31, 09.04.2024 - Familiile din toata țara sunt asteptate la Rasnov, la Big Little Festival , sigurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv familiilor. In perioada 21-23 iunie, la Rasnov, va avea loc festivalul Big Little Festival, sigurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv familiilor , anunta primaria…

Ce sa pui in mancarea de urzici pentru a iesi cremoase. Asa procedeaza moldovencele de sute de ani

14:20, 06.03.2024 - Gospodinele din Moldova știu exact cum sa prepare mancare de urzici pe gustul tuturor. De sute de ani, romancele din aceasta regiune a țarii gatesc verdeața intr-un mod inedit. Afla in continuare cum trebuie sa manipulezi urzicile și ce trebuie sa adaugi in ele pentru a fi cremoase. Cum pregatești urzicile…

Secretul croaților pentru cele mai bune sarmale. Ingredientele surpriza pe care le folosesc in preparat

14:10, 29.02.2024 - Gospodinele din Croația pregatesc sarmale intr-un mod cu totul deosebit. Sigur nu știai trucul pus in aplicare de acestea pentru a da savoare preparatului. Lamaia, scorțișoara și alunele sunt ingrediente ce trebuie neaparat folosite, daca vrei sa te bucuri de sarmale cu totul speciale. Sarmalele nu…


Ce parere ai despre aceasta stire?