Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință: genele care protejau oamenii de infecții cu mii de ani în urmă au devenit acum un dușman de temut

Publicat:
Descoperire uluitoare a oamenilor de știință: genele care protejau oamenii de infecții cu mii de ani în urmă au devenit acum un dușman de temut

ADN-ul obtinut din oasele si dintii stravechilor europeni care au trait in urma cu pana la 34.000 de ani ofera informatii pretioase despre originea sclerozei multiple, o boala neurologica adeseori invalidanta, si a dezvaluit ca variantele genetice care in prezent sporesc riscul de scleroza multipla au servit candva la protejarea oamenilor impotriva bolilor transmise de animale, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Descoperirile au fost obtinute in urma unei cercetari care a implicat secventierea ADN-ului stravechi prelevat de la 1.664 de schelete umane din diferite situri din Europa de Vest…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința din Israel au facut o descoperire remarcabila legata de o supernova

18:01, 28.03.2024 - In urma cu aproximativ 20 de milioane de ani, intr-o galaxie nu foarte indepartata, o stea de mari dimensiuni a explodat si a trimis in spatiu elemente care reprezinta componentele de baza ale vietii, informeaza Reuters, potrivit agerpres.ro. In urma cu aproximativ un an, din intamplare, atunci cand…

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica

21:25, 26.02.2024 - Un tip de gripa aviara a fost confirmat pentru prima data in Antarctica, au aratat oamenii de știința, ceea ce reprezinta un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune. "Aceasta descoperire demonstreaza, pentru prima oara, ca virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica, in…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Oceanologii trag un semnal de alarma: cel mai adinc loc de pe Pamint i-a surprins neplacut pe oamenii de știința

02:10, 17.02.2024 - Oamenii de știința au prezentat publicului o descoperire surprinzatoare, facuta la o adincime de aproape 11 mii de metri. Cele vazute au provocat oceanologilor impresii triste. In adincurile Gropii Marianelor, cel mai adinc punct de pe Pamint, unde lumina soarelui nu patrunde, oamenii de știința de…

Descoperire arheologica uluitoare: Un zid din epoca de piatra, posibila cea mai veche megastructura din Europa / FOTO-VIDEO

03:05, 14.02.2024 - Un zid din epoca de piatra descoperit sub valuri in largul coastei germane a Marii Baltice ar putea fi cea mai veche megastructura cunoscuta construita de oameni in Europa, spun cercetatorii, potrivit The Guardian. Zidul, care se intinde pe aproape un kilometru de-a lungul fundului marii in Golful…


Ce parere ai despre aceasta stire?