Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dermatita atopica. Cum scapam copiii de pielea rosie, iritatii, mancarimi si vezicule suprainfectate?

Publicat:

Dermatita este intalnita inca din primele luni de viata. Bebelusii au zone de piele uscata, rosie, manifesta mancarimi, sunt agitati. Este indicat ca parintii sa ii prezinte de indata la medicul dermatolog pentru ca, in timp, netratata, poate duce la rinita alergica sau astm, conjunctivita, rinita, complex numit ATOPIE. Medicul dermatolog ( www.oanaspanu.ro ) ne spune care sunt factorii care duc la aparitia dermatitei atopice, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor, si cum poate fi tratata. “Factorii care determina dermatita atopica sunt multipli: genetici, imunologici, metabolici,…

Citeste articolul mai departe pe agentiadepresamondena.com…  

Sursa articol: agentiadepresamondena.com


Stiri pe aceeasi tema

Caz de raie la un elev de liceu din județul Arad. Din cauza rușinii copiii care au scabie primesc diagnosticul de dermatita

14:55, 23.04.2024 - Un elev dintr-un liceu din județul Arad a fost confirmat cu scabie (raie). Deși exista informații ca sunt mai mulți adolescenți care prezinta aceasta simptomatologie,... The post Caz de raie la un elev de liceu din județul Arad. Din cauza rușinii copiii care au scabie primesc diagnosticul de dermatita…

De ce pielea arata ca si cand ai fi intrat intr-un lan de urzici: Ce e urticaria si cand devine o urgenta medicala

05:40, 18.04.2024 - Atunci cand pe pielea noastra apare o iritatie care arata ca si cand am fi fost muscati de urzici, care ne provoaca mancarimi, e foarte posibil sa ne confruntam cu urticarie. De cele mai multe ori, urticaria este asociata de anumiti factori si poate fi prevenita prin evitarea acestora. Exista, insa,…

Tuberculoza, o boala vicleana

15:30, 29.03.2024 - Tuberculoza, o boala prezenta și chiar in creștere in ultimii ani. Anul trecut erau 8500 de cazuri, anul acesta, 9.700. Și mai grav, la copii, in aceeași perioada, numarul de cazuri a crescut de la 325, la  427. Despre cauze și tratamente, aflam de la medicul Beatrice Mahler , managerul Institutului…

Iritații, mancarimi și roșeața: recomandarile medicilor privind dermatita de contact

18:35, 21.03.2024 - Mulți dintre noi pațim sa ne iritam și sa ni se inroșeasca pielea, daca intram in contact cu substanțe iritante sau alergene. Acest fenomen este denumit de specialiști „dermatita de contact”. Fie ca este vorba de produse de igiena, cosmetice și chiar anumite plante, acest tip de afecțiune apare destul…

„Gras si frumos nu este de actualitate!” – Obezitatea face ravagii in randul copiilor

05:21, 05.03.2024 - Copiii secolului XXI sunt victimele unei „pandemii” de obezitate, care vine cu riscuri pe termen lung privind sanatatea acestora. Datele din Atlasul Mondial al Obezitații – publicat de World Obesity Federation in urma doua zile, in contextul in care pe 4 martie se marcheaza anual Ziua Mondiala a Sanatatii,…

Timpul de calitate petrecut cu copiii, esențial pentru securitatea și valorile lor - Dr. Eduard Moțoescu

03:50, 15.02.2024 - Medicul psihiatru Eduard Motoescu afirma ca pentru sanatatea mintala a copiilor este nevoie ca parintii sa petreaca timp de calitate cu acestia. ”Relatia dintre copil si parinte se stabileste si prin acest criteriu de timp, timpul de calitate petrecut impreuna e factor foarte important si securizant…

Importanța prevenției cancerului de piele

17:20, 12.02.2024 - Nu e cald, dar peste tot sunt ultraviolete. Vorbim despre raze invizibile, altele decat cele care incalzesc. Pielea expusa tot timpul le incaseaza zi de zi. Pielea inalt expusa o gasim pe fața, dar și pe urechi.  Partea superioara a mainilor, fața, urechile, scalpul. Pielea din aceste zone preia, tot…

De ce ne face rau carnea tocata: „Majoritatea o prepara cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

16:00, 11.02.2024 - Deseori auzim recomandarea medicilor de a evita carnea tocata sau de a diminua cantitațile consumate. Cu atat mai mult daca ne confruntam cu afecțiuni biliare, hepatice, gastrice sau pancreatice. Sfaturile vin in special in preajma sarbatorilor, cand consumam diverse preparate tradiționale in care este…


Ce parere ai despre aceasta stire?