Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce suntem mai scunzi decât strămoşii noştri şi avem creierul mai mic

Publicat:

Chiar daca am reusit sa aterizam pe Luna, chiar daca am inventat iPhone-ul si am detonat bombe nucleare, cercetarorii de la ne atrag atentia ca nu ar trebui sa ne umflam atat de tare in pene. Din punct de vedere fizic stramosii nostri care vanau animale si dormeau in pesteri ne sunt net superiori.

Cercetatorii de la prestigioasa universitate au declarat ca omul modern este cu circa 10% mai slab si mai scund decat stramosul sau. Ca si cum aceasta veste nu era una suficient de deprimanta, oamenii de stiinta au tinut sa precizeze…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce tot mai multi oameni sub 50 de ani se imbolnavesc de cancer. Ancheta alarmanta a plecat de la Kate Middleton

18:30, 05.04.2024 - Diagnosticul șocant primit de Kate Middleton (42 ani), facut public recent, a scos la lumina un fenomen ingrijorator in randul persoanelor de pana in 50 de ani: tot mai multi oameni sunt afectati de cancer. Cercetatorii cauta cauzele inmulțirii numarului de bolnavi. „Epidemie” de cancer, la oameni sub…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:55, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:15, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Ce metode pot sa foloseasca persoanele care nu pot dormi fara partener. Vor avea un somn liniștit

17:20, 19.03.2024 - Sunt cupluri care nu pot dormi separat, iar studiile au aratat ca acest lucru se datoreaza unor factori externi. Exista persoane care nu pot accepta sub nicio forma ideea de a dormi fara partenerul de viața. Cercetatorii au dezvaluit ce metode pot folosi aceste persoane pentru a adormi și fara partener!…

Nu sariti peste micul dejun! Va scade imunitatea și crește riscul de infectii 

12:51, 13.03.2024 - @ Neglijarea micului dejun poate avea consecințe negative asupra sanatații noastre, inclusiv asupra sistemului imunitar, arata cele mai recente cercetari in domeniu Studiile efectuate au demonstrat ca saritul peste micul dejun poate duce la o scadere a producției de celule imunitare in maduva osoasa.…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?