Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce post-Covid unele persoane resping mirosul cafelei!

Publicat:

Dupa infecția cu Covid-19, unele persoane manifesta un ”dezgust” fața de cafea. Cercetatorii britanici au incercat sa ințeleaga care este originea acestei parosmii – tulburare olfactiva care consta in percepția falsa a unui miros. Infecția de Covid-19  a provocat in cazul unor pacienți anosmie  (pierderea mirosului). Unii din pacienți s-au confruntat deopotriva cu pierderea mirosului, dar și a gustului. Iata ca in timp, la unii pacienți  Covid-19 a mai fost descoperit un nou simptom: parosmie, tulburare care provoaca o distorsionare a mirosului. Aceasta este o tulburare care poate sa aiba consecințe…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Inteligența artificiala intra in lupta impotriva cancerului: o noua era in terapia celulara

09:15, 09.05.2024 - Intr-o epoca in care tehnologiile emergente redefinește tratamentele medicale, o descoperire remarcabila ar putea schimba fundamental modul in care abordam cancerul. Cercetatorii de la Centrul Internațional pentru Cancer Ludwig au dezvoltat un instrument bazat pe inteligența artificiala (IA) revoluționar,…

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Super gonoreea rezistenta la medicamente, raspandita in China

20:31, 28.04.2024 - China, punctul zero al pandemiei de Covid, ar putea sa alimenteze o creștere la nivel global a unei noi infecții: super gonoreea. Rata de rezistența la antibiotice a acestei boli este de 40 de ori mai mare in China, comparativ cu SUA și Marea Britanie. Potrivit unui raport al CDC, aproximativa 98% din…

Dosar penal de OMOR la Spitalul Sfantul Pantelimon! Procurorii au audiat 3 persoane

20:31, 12.04.2024 - Procurorii au anunțat ca au deschis un dosar de omor la Spitalul Sfantul Pantelimon, unde 20 de pacienți au decedat in doar cateva zile! Cazul a fost semnalat de un angajat, care a facut acuzații foarte grave! Așadar, procurorii au inceput urmarirea penala cu privire la infractiunea de omor in dosarul…

Claudiu Sorin-Gavril și-a dat demisia din funcția de prefect al județului Galați! Candideaza impotriva unui liberal

15:40, 02.04.2024 - Claudiu Sorin-Gavril și-a dat demisia, marți, din funcția de prefect al judetului Galati, pe care a ocupat-o din ianuarie 2023, cu susținerea Partidului Social Democrat! Așadar, Claudiu Sorin-Gavril și-a dat demisia din funcția de prefect al județului Galați pentru a se putea inscrie in cursa pentru…

Funcționeaza sau nu saptamana de lucru de patru zile?

07:15, 03.03.2024 - O buna parte dintre companii iau in calcul ideea de a implementa modelul de lucru de doar patru zile pe saptamana. Poate reducerea numarului de ore de lucru sa creasca productivitatea generala a unei companii? Un studiu vine cu raspunsul. In timp ce multe companii au implementat modelul saptamanii de…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…


Ce parere ai despre aceasta stire?