Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce își mușcă mamele bebelușii

Publicat:

Daca ai stat in preajma unei tinere mamici ai observat cu siguranța ca aceasta iși mușca gentil copilul, de falci, de manuțe, de piciorușe, de gat sau de nas. De ce avem tendința sa mușcam ceea ce ni se pare draguț sau simpatic? Se pare ca exista un raspuns ce ține de biologie. Antropologul și biologul a studiat acest fenomen pe 30 de femei care au fost expuse la mirosul bebelușilor și la mirosuri obișnuite. Citește și Parinții fac asta bebelusilor și nu știu ca e pacat Dupa o serie de scanari ale creierului s-a evidențiat faptul ca o singura parte a creierului se activeaza la mirosul…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

10:55, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera…

Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o in 3 ani și arata spectaculos. „Nu e ușor sa fii mereu pe șantier”

14:06, 13.05.2024 - Mihai Neșu, in varsta de 41 de ani, a aratat primele imagini cu noua casa. Fostul fotbalist a construit-o in trei ani, iar acum vrea sa ia o pauza de la munca și sa se relaxeze. Sportivul s-a implicat constant in ceea ce privește realizarea lucrarilor de construcție.Puțini sunt cei care știu ca fostul…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…


Ce parere ai despre aceasta stire?