Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

o nouă cercetare pare să demonstreze că inteligența artificială nu este imparțială

Publicat:
o nouă cercetare pare să demonstreze că inteligența artificială nu este imparțială

O noua cercetare condusa de sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera informații imparțiale și dezvaluie modul in care sistemele de cautare conversaționala ar putea adanci diviziunile sociale și face indivizii mai susceptibili la manipulare. Raspunsuri tendențioase din partea chatboților “Pentru ca oamenii citesc un paragraf de rezumat generat de Inteligența Artificiala…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol si foto: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Ne spune ceea ce vrem sa auzim: o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

06:50, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com.

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Savanții din SUA au gasit o modalitate de a scapa oamenii de coșmaruri

01:35, 07.04.2024 - Savanții din SUA au gasit o modalitate de a scapa oamenii de coșmaruri. Studiul, care a fost realizat de oamenii de știința din statul Texas, a aratat ca cea mai buna modalitate de a scapa de coșmaruri este antrenamentul fizic activ. Pentru a studia aceasta problema, a fost alcatuit un grup experimental…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…


Ce parere ai despre aceasta stire?