Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce a fost construit ansamblul Stonehenge. Oamenii de ştiinţă au descoperit motivul după mai bine de 10 ani de cercetări

Publicat:

a fost construit pentru a unifica triburile razboinice din estul si vestul Britaniei, pietrele utilizate care provin din sudul Angliei si din vestul reprezentând comunitati diferite, afirma cercetatorii din cadrul (SRP).

Cercetarile arheologice la Stonehenge dureaza de peste zece ani, specialistii respingând teoriile potrivit carora ansamblul ar fi fost influentat de . Oamenii de stiinta nu au fost de acord ca monumentul ar fi fost un observator preistoric sau un templu sau un loc…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Substantele nutritive care pot incetini imbatranirea creierului - Ce au descoperit oamenii de stiinta intr-un nou studiu

19:10, 26.05.2024 - Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienti, care sunt promitatoare si au asocieri favorabile cu masurile de performanta cognitiva si de sanatate a creierului, potrivit news.ro

Oamenii de știința au descoperit ca schimbarile climatice agraveaza depresia și schizofrenia

11:50, 21.05.2024 - S-a demonstrat din punct de vedere stiintific ca fluctuațiile de temperatura afecteaza sanatatea creierului. Schimbarile climatice pot provoca deteriorarea bunastarii emoționale și agravarea bolilor neurologice, inclusiv a demenței, depresiei și accidentele vasculare cerebrale. Oamenii de știința din…

Oamenii de știința au descoperit o metoda prin care persoanele paralizate iși pot mișca mainile

00:20, 21.05.2024 - Ceea ce era pana acum doar un experiment limitat ar putea deveni in curand o solutie benefica pentru mai multe persoane paralizate in viata de zi cu zi. Aproximativ 40 de tetraplegici si-au recapatat controlul asupra bratelor sau al mainilor datorita unor electrozi plasati in jurul maduvei spinarii,…

Oamenii de știința au gasit o modalitate simpla de a atrage mai mulți fluturi in gradina

03:31, 23.04.2024 - Cercetarile efectuate de oamenii de știința de la Butterfly Conservation din Marea Britanie au confirmat ca un truc simplu poate crește semnificativ numarul de fluturi din gradina. Dr. Richard Fox, șeful departamentului științific al companiei, subliniaza ca numarul fluturilor a scazut cu 80% din anii…

Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Copiii nascuți in pandemie au un „scut de protecție” impotriva unor boli. Oamenii de știința au descoperit care este motivul

09:45, 10.03.2024 - Copiii nascuți in timpul pandemiei, cand masurile de distanțare sociala erau in vigoare, au dezvoltat o „protecție fascinanta” impotriva afecțiunilor comune, precum alergiile, potrivit unui nou studiu, transmite Sky News.


Ce parere ai despre aceasta stire?