Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum te răcorești pe caniculă fără aer condiționat. Cele mai bune trucuri dovedite științific

Publicat:

Cum te racorești pe canicula - Mananca alimente picante Poate parea o idee foarte proasta intr-o zi fierbinte de vara. Cu toate acestea, alimentele iuți, in special ardeiul iute, conțin o substanța numita capsaicina, care acționeaza ca un iritant și ne face sa transpiram, proces prin care corpul se racorește. „Alimentele picante stimuleaza receptorii din piele care in mod normal raspund la caldura. Prin urmare, tiparul de reacții care apar in urma durerii și receptorii nervoși pentru caldura declanșeaza aceeași reacție care apare din cauza caldurii. Printre acestea se numara vasodilatația, transpirația…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Dieta de vedeta. Ce alimente consuma Nadia Comaneci ca sa-și mențina silueta de invidiat la 62 de ani

13:05, 26.04.2024 - In luna octombrie a anului trecut, Nadia Comaneci a implinit 62 de ani, dar varsta este doar un numar pentru fosta mare gimnasta a Romaniei. Ea se mandrește cu o silueta de invidiat, precum cea pe care o avea atunci cand a obtinut prima nota de 10.00 din istoria gimnasticii mondiale, la Montreal, pe…

Ce mananca astronautii NASA, pe Marte. Alimentele sunt produse chiar de ei, la bordul navei spatiale

15:30, 23.04.2024 - Misiunile spațilae NASA au incercat de fiecare data sa adapteze, atat cat se poate, mediul de viața in impoderabilitate, iar tote proiectele de cercetare de pe stațiile spațiale asta au avut ca desiderat. Printre ele și o viitore misiune pe Marte, dar, poate la fel de important ceea ce mananca astronautii…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

PRO-VERB: Cate bordeie, atatea obiceie…

09:10, 24.03.2024 - Cate bordeie, atatea obiceie – se spune, in general, cu un oftat binevoitor. In casa fiecarei familii și in casa fiecarui om sunt reguli și obiceiuri care aparțin locului. Mai evident este cand largim orizontul și vedem diferite obiceiuri alimentare din diferite parți ale lumii. Se știe ca șerpii sau…

Cum sa mananci painea fara sa te ingrași. Sfaturi care te pot ajuta

15:20, 27.02.2024 - Știm cu toții ca painea, cartofii, pastele, orezul fac parte din categoria alimentelor “cu greutate” pe care trebuie sa le introducem cu masura in alimentație noastra.Alimentele care conțin amidon sunt painea, cartofii orezul, și iata o modalitate de a le pregati astfel incat sa nu ingrașe, cu mențiunea…

Cate ore rezista carnea de vita tocata in frigider. Atenție la acest detaliu cand o vei consuma

20:00, 05.02.2024 - Este foarte important sa ținem cont de siguranța alimentara și sa respectam regulile in vigoare. Alimentele alterate pot duce la probleme grave de sanatate, motiv pentru care ar trebui sa evitam sa se strice mancarea. La fel trebuie sa facem și cu carnea tocata de vita, care nu poate fi ținuta la rece…

Alimentele care devin toxice cand le punem in frigider! Multi romani le consuma fara sa știe

20:40, 31.01.2024 - Sunt mai multe alimente pe care oamenii le consuma fara sa știe ca ajung sa fie toxice. Iata alimentele despre care probabil nu știai ca devin toxice atunci cand sunt refrigerate."Mulți oameni nu știu asta, dar exista mai multe alimente care nu ar trebui sa intre in frigider… și oamenii inca le consuma”,…

De ce in Orientul Mijlociu nu se mananca franzela? Motivul pentru care se consuma doar lipii

17:10, 31.01.2024 - In universul culinar al Orientului Mijlociu, o observație notabila și consistenta apare in mod frecvent – preferința pentru lipie in detrimentul franzelei. Aceasta alegere aparent simpla ascunde in spatele sau o istorie bogata, influențata de tradiții, obiceiuri și preferințe regionale. De ce in Orientul…


Ce parere ai despre aceasta stire?