Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se fac pufuleții. Care este procesul prin care trec ingredientele

Publicat:

Te-ai intrebat vreodata cum se fac pufuleții? Cu toții am i-am mancat și sunt delicioși, fie ca sunt simpli, cu branza, inveliți in ciocolata sau cu aroma de alune. Cum se poate ca acel mic pufulete sa provina dintr-un știulete de porumb? S-ar putea crezi ca este nevoie de o mulțime de ingrediente sofisticate, dar este doar știința.  Cuprins: Cum se fac pufuleții? Proprietați chimice și fizice Poți sa faci pufuleți acasa?  Cum se fac pufuleții? La fel ca și alte produse expandate, cum ar fi cerealele și pufarinele, porumbul este prelucrat și gatit prin extrudare.  Acesta este un proces termodinamic…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de mochi. Desert tradițional japonez. Cum il poți prepara simplu

18:00, 18.04.2024 - Prima atestare a desertului dateaza inca din anul 794. Acest desert era destinat, in principal, luptatorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hranitor care sa le ofere sațietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie și ușor de transportat.In Japonia Antica, mochi…

Cele mai sanatoase fainuri

10:31, 10.04.2024 - Cred ca știm cu toții deja ca deserturile, fainoasele, ingrașa sau ca graul din care este obținuta faina clasica alba, cea cu care am crescut unii dintre noi, nu ar fi tocmai sanatos pentru toata lumea. Pornind de la aceasta premisa, dar și deoarece piața produselor alternative este tot mai ofertanta,…

Cum sa folosești pudra de volum in funcție de tipul tau de par?

23:40, 02.04.2024 - Pudra de volum este unul dintre produsele pentru hairstyle care se poate folosi pe orice tip de par indiferent de nevoile pe care acesta le are. Aceasta este ideala pentru a satisface nevoile pe care orice tip de par le are și te va face sa stralucești la propriu oferindu-i coafurii tale un plus de…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Nu mai pune apa in piureul instant. Ingredientele de aur cu care poți inlocui, va fi mai aromat

00:00, 10.03.2024 - Nu mai prepara piureul instant cu apa. Inlocuiește lichidul cu un alt aliment de „aur”. Va schimba complet gustul preparatului final. Textura compoziției cremoase va fi mai bogata. Toata lumea se va ridica mulțumita de la masa. Afla in continuare cum trebuie sa procedezi. Nu mai folosi apa cand prepari…

Nutriționistul Mihaela Bilic. Secretul clatitelor

17:31, 26.02.2024 - Nutriționistul Mihaela Bilic , cunoscuta in mediul online pentru sfaturile sale, le-a explicat urmaritorilor sai cum trebuie sa procedeze pentru a face clatite cat mai gustoase. Clatita perfecta are nevoie de odihna, in opinia sa. Cum asa? Nutriționistul a explicat in postarea sa. Cine spune ca nu-i…

Ingredientele magice pe care trebuie sa le adaugi in painea ciabatta. Va ieși la fel ca in Italia

21:51, 24.02.2024 - Ciabatta, un deliciu originar din Italia, se remarca prin textura sa aerata și crusta crocanta. Numele „ciabatta” provine din italiana și inseamna „pantof”, acesta fiind atribuit painii datorita formei sale aplatizate și alungite, ce amintește de talpa unui pantof. Cum sa faci ciabatta Ai nevoie de:…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…


Ce parere ai despre aceasta stire?